Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 26 Mart 2008 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkenin büyük bölümünde 3-4 gündür yaşamı olumsuz etkileyen kuvvetli lodos, bugün hafifliyor. Batı kesimlerde sağanak yağış geçişleri bugün de aralıklarla devam edecek ve hava bu kesimlerde biraz daha soğuyacak.

- İstanbul'da bugün rüzgar hafif. Sağanak yağmur öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edecek ve hafta boyunca hava serin olacak. Ankara'da lodos öğleden sonra hafifleyecek. Bu iki gün hafif yağış geçişleri görülebilir. İzmir'de bugün de yağmur var ancak zaman zaman güneş de görülebiliyor. Rüzgar ise cumaya kadar hafif esecek. Bursa bugün sağanak yağmurlu, Adana ise çok bulutlu olacak. Bugün İstanbul ve Bursa 10, Ankara 15, İzmir 17, Adana 22 derece.

Marmara Bölgesi'nde bugünden itibaren rüzgar hafif esecek. Trakya'da yağış kesildi. Bölgenin doğusunda İstanbul- Kocaeli-Bursa arasında daha kuvvetli yağış var. Bölgenin batısında ise güneş görülebiliyor. Bugün bölgede sıcaklık 15 dereceyi geçemeyecek. Yarın sıcaklık biraz artacak, ancak genelde bulutlu bir hava olacak. Bugün Edirne ve Sakarya 12, Çanakkale 13 derece.

İç Anadolu'da rüzgar öğleden sonra hafifliyor. Bu akşam Ankara-Eskişehir arasında yağmur geçişleri görülebilir. Diğer kesimlerde önemli bir yağış beklenmiyor. Yarın bölgenin iç kesimleri de yağışlı olacak. Bugün Konya 16, Eskişehir 15, Sivas 14 derece.

Ege'de günlerdir yaşamı olumsuz etkileyen rüzgar bugün hafifledi. Bölge geneli bugün de sağanak yağmurlu. Yarın ise daha hafif yağışlar görülecek. Bu hafta en fazla yağışı Ege bölgesi alıyor, cuma günü kıyı kesimler yeniden kuvvetli yağışın etkisine girecek ve aynı gün rüzgar yine kuvvetli esecek. Bugün Denizli 16, Kütahya 10, Muğla 15 derece.

Bugünlerde Akdeniz'de bulutlanma fazla, sabah Antalya'dan Adana'ya kadar kıyılarda kuvvetli esen rüzgar öğleden sonra hafifliyor. Bu akşam Antalya-Isparta-Burdur arasında yağmur geçişleri görülebilir, Güneydoğu'da sıcak ve az bulutlu bir hava var. Bugün Antalya 19, Diyarbakır 22 derece.

Doğu Anadolu'da cuma gününe kadar önemli bir yağış beklenmiyor. Hava genellikle açık. Sıcaklık ise yüksek değerlerde seyrediyor. Cuma günü bulutlanma biraz artacak ve Elazığ-Malatya civarı yağışlı olacak. Bugün Erzurum 12, Malatya 20, Van 15 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak'tan Samsun'a kadar olan bölgede yağış bugün de devam ediyor. Doğu'da Samsun- Artvin arasında sıcaklık yüksek, Bolu-Sinop arasında ise yağış ile birlikte soğuma var. Bugün Doğu Karadeniz'de de hava serinlemeye ve bulutlanmaya başlayacak. Trabzon 19, Samsun 17, Bolu 11 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber