Cep'teki ÖTV ne zaman kaldırılacak?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 11:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cep telefonlarından alınan vergiler TBMM'ye taşındı. MHP milletvekili Hasan Çalış, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a 'cep'ten alınan vergileri sordu.

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, cep telefonlarından alınan vergilerin azaltılmasına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Çalış, Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Türkiye'de cep telefonlarından değişik kalemlerde alınan yüksek oranlı vergilerin, konuşma ve haberleşme özgürlüğünü engellediğini, vatandaşların bütçelerine de önemli ölçüde yük getirdiğini savundu.

Dar gelirli bir cep telefonu kullanıcısının toplam 17.70 YTL'lik konuşma ücretinin, 5.91'sini vergi olarak ödediğini belirten Çalış, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Cep telefonu kullanıcılarından toplam kaç ayrı vergi alınmaktadır? Bu vergi uygulaması ile Türkiye, dünya sıralamasında ülkeler arasında kaçıncı sırada yer almaktadır?

Depremin yol açtığı ekonomik kayıpları gidermek amacıyla 2002 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere geçici olarak getirilmiş olan yüzde 25'lik ÖTV sabit hale getirilmiştir. Cep telefonunda vergi yükünün azaltılması konusunda çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber