DTCF'de iki öğrenci başına aldığı satır darbesiyle yaralandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Mart 2008 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi'nde çıkan kavgada iki öğrenci başlarına aldıkları satır darbeleriyle yaralandı. Öğrencilerin durumunun iyi olduğu, olayların siyasi görüşten karşıt olan öğrenciler arasında çıktığı iddia edildi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF)önceki gün yaşanan olaylar üniversitenin Tandoğan Kampüsü'ne sıçradı. Önceki gün öğleden sonra Fen - Edebiyat Fakültesi'nin kampüsünde çıkan olaylarda iki öğrenci yaralandı. Alınan bilgiye göre fakültenin kantinine gelen iki öğrenci 1968'lerin sol siyasi görüşlerini simgeleyen liderlerinin fotoğrafları bulunan ve altında 'devrim şehitleri ölmez' yazılı pankartı asmak istedi. İddiaya göre bu esnada pankart asıldığını gören bir grup öğrenci de 'Bunları buraya asamazsınız. Aklınızı başınıza alın' diyerek tepki gösterdi. İki grup arasında çıkan sözlü tartışma burada sona erdi. Ancak bir süre sonra pankart asılmasına karşı çıkanlardan olduğu iddia edilen öğrencilerden biri elinde satırla geri gelerek isimleri Ali D. ve Çağlayan Ç. olan iki öğrenciye saldırdı.

Kimliği belirlenemeyen saldırgan, iki öğrencinin başlarına ve bacaklarına satırla vurduktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Ali D. ve Çağlayan Ç. isimli öğrenciler güvenlik görevlileri ve öğrenciler tarafından acil servise kaldırıldı. Öğrencilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Görgü tanıkları polise verdikleri eşkalle saldırganı tarif etti fakat zanlı bulunamadı. Önceki gün DTCF'de çıkan olaylarda 8 polis 2 öğrenci yaralanmış okul dört gün tatil edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber