MEB'in yaptığı OKS, SBS ve DPYS'den ücret alınmaması için dava açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan Orta öğretim Kurumlar Sınavı (OKS), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları(DPYS)'ndan ücret alınmasının anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı hakkında dava açtı.

Zonguldak Adliyesi önünde basına açıklamada bulunan Alemdar, sınavlardan para alındığı için sendikalarına çok şikayet geldiğini belirterek, "2007-2008 eğitim öğretim yılında ilköğretim öğrencilerine bedava kitap dağıtmak için 208 milyon YTL, orta öğretim öğrencileri için 70 milyon YTL bütçe ayıran Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi bünyesinde yaptığı OKS, SBS ve Devlet Parasız Yatılı ve Burslu Sınavları için ücret alması, hiç bir zaman mantıklı değildir" diye konuştu.

Anayasa'nın 42. maddesindeki kimsenin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağı bölümünü hatırlatan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Alemdar, "OKS ve SBS için 20 YTL, Devlet Parasız Yatılı ve Burslu Sınavı için de 10 YTL ücret alınıyor. Bu ücreti ödeyemeyen veliler olduğunu, bu sınavlar için para ödeyemeyen öğrencilerin adına bazı duyarlı öğretmenlerin veya vatandaşların ödeme yaptıkları söylenmektedir. Hele hele Devlet Parasız Yatılı ve Burslu Sınavı'na ekonomik ve ailevi durumu iyi olmayan öğrenciler müracaat etmesine rağmen bu öğrencilerden de 10 YTL alınması çok yanlış bir olaydır. MEB'in kendi bünyesinde yaptığı bu sınavlardan aldığı ücretlerin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ediyoruz ve iptalini istiyoruz" dedi.

Alemdar ve avukat Burhan Temel Çınar, Zonguldak Adliyesi'ne çıkarak Zonguldak İdare Mahkemesi Başkanlığı'na dava dilekçesini sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber