Çelik: Düzenleme gelecek 50-70 yıla dönük

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'nin sosyal güvenliğini, 50-60 yıllık bir perspektifte görme zorunluluğu var. Bu, geleceğin 50-70 yılını düzenlemeye dönük bir çalışmadır" dedi.

Çelik, TBMM Genel Kurulunda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, siyasi partiler ile sosyal tarafların bir şey yapılması konusunda ittifak halinde olmalarına rağmen, "Milletin kafasının karıştırılmaya çalışıldığını" ifade etti. "İşin özünden sapıldı. Tartışılması gereken konular değil, tartışılmaması gereken konular gündeme geldi" diyen Çelik, siyasi değerlendirmeler yapıldığını belirtti. Çelik, "Oysa bu konu, politika malzemesi olmaktan ziyade, Türkiye'nin geleceği olarak, madem bütün taraflar tarafından 'bir şeyler yapılması gerekiyor' çerçevesinde ele alınıyordu, bu derece politize edilmemesi daha doğru olurdu" diye konuştu.

Çelik, tasarı üzerindeki görüşlerini açıklayan muhalefet sözcülerine teşekkür etti. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın, "Son derece sorumlu" bir şekilde değerlendirme yaptığını anlatan Bakan Çelik, "Muhalefet de olsalar, geçmiş Türkiye'yi değil, geleceğin Türkiye'sine dönük değerlendirme yaptılar" dedi.

Çelik, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerinden de yararlanacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber