Belediye Başkanı'na 40 bin euroluk makam cipi jesti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2008 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

SAKARYA'nın Pamukova Belediye Başkanı AKP'li Hikmet Feridun Turan'a, belediyeye ait akaryakıt istasyonunu 5 ay önce 15 yıllığına kiralayan şirket tarafından makam aracı olarak kullanması için 40 bin euro değerinde cip hediye edildi. Belediye Başkanı Turan, ?Çok kârlı bir anlaşma yaptık? dedi.

Pamukova Belediyesi, belediyeye ait olan ilçe merkezindeki akaryakıt istasyonunu 5 ay önce 15 yıllığına Turkuaz adlı şirkete kiraladı. Bu analaşmanın ardından şirket, belediyeye 1 milyon 100 bin YTL para öderken, anlaşma gereği de her ay belediye araçlarına 4 bin litre mazot vermeyi taahhüt etti.

Şirket, Belediye Başkanı AKP'li Turan'a önceki gün de makam aracı olarak kullanılmak üzere Güney Kore üretimi SsangYong marka 40 bin Euro değerinde cip hediye etti. Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan, 2008 model aracın hibe yoluyla geldiğini ve belediyenin kârlı bir anlaşma yaptığını söyleyerek şöyle devam etti:

?Belediyemizin lehine çok güzel avantajlar ile akaryakıt istasyonunu Turkuaz firmasına kiraladık. Firma bu kiralamadan belediyemize hem para, hem de belli oranda akaryakıt vermeyi taahhüt etmişti. Şimdi eski akaryakıt istasyonumuzun karşısına mülkiyeti belediyemize ait olmak üzere yeni bir istasyon yapıyorlar. Belli bir zaman sonra tamamı belediyemize kalacak. Firma bizden gördüğü iyi davranışlar sonucu belediyemize bir araç hibe edeceğini bildirdi. Biz de kabul ettik. Belediyemizin menfaatine olan ve kazancımız söz konusu ise kanunlar çerçevesinde hareket ederiz. Hibe edilen araç belediyeye makam aracı olarak verildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber