Çorum'daki deprem Ankara'dan hissedilmiş

Haber Giriş : 29 Mart 2008 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 05.12'de, merkez üssü Çorum'un Oğuzlar ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde "orta şiddetli" bir deprem kaydedildi.

aa

Çorum'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde 4.5 şiddetinde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 05.12'de merkez üssü Çorum'un Oğuzlar ilçesi olan 4.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Çorum merkezde de hissedilen deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar sokağa çıktı.

Deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi alınmazken, depremin binalarda hasara neden olup olmadığı ilerleyen saatlerde belli olacak.

cihan

Çorum'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Çorum'da sabah saatlerinde Seydim Beldesi merkezli meydana gelen depremler paniğe neden oldu. Vatandaşlar korku ile kendilerini evlerinden dışarı atarken, uzun süre sokaklarda kaldıkları görüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 05.12'de merkez üssü Çorum merkeze bağlı Seydim Beldesi olan 4.5 şiddetinde ilk deprem yaşandı. Bu depremin ardından saat 05.27'de 3.9, saat 05.43'te 2.5 ve saat 06:57 ise 3.2 şiddetinde merkez üssü yine Seydim beldesi olan üç sarsıntı daha yaşandı. Alınan bilgilere göre, kısa süreli paniğe neden olan depremlerde herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Çorum'a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Seydim Beldesi'nde yaşanan deprem Çorum merkez ile bazı ilçelerinde de hissedildi. Çorum merkezde deprem sonrası panik yaşayan bazı vatandaşlar evlerinden çıkarak okul bahçeleri ve parklara akın etti. Vatandaşlardan bazıları otomobillerine binerek şehir turu attı, bazıları ise araçlarında beklemeyi tercih etti. Panikle kendilerini sokağa atan vatandaşların büyük bölümünün soğuk hava nedeniyle yanlarına battaniye aldıkları görülürken, parklarda toplanan vatandaşlar battaniyelere sarılarak ısınmaya çalıştı.

Depremde yurtlarda kalan öğrenciler de korku yaşadı. Sarsıntılar üzerine yurt öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte dışarı çıktıkları gözlendi. Çorum merkezde yaşanan deprem paniği yaklaşık bir saat sonra sona erdi. Vatandaşlar bir süre dışarıda kaldıktan sonra evlerine döndüler.

Depremlerin merkez üssü olan Çorum merkeze bağlı Seydim Beldesi'nde de halkın kısa süreli panik yaşadığı öğrenildi. Seydim Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, bölgede deprem sonrası herhangi mal ve can kaybı yaşanmadı.

Öte yandan depremin hemen ardından Kandilli tarafından depremin merkez üssünün Oğuzlar ilçesi olduğu duyurulurken, yaklaşık 1 saat sonra merkez üssü Seydim Beldesi olarak açıklandı.

Hürriyet

Çorum'da orta şiddette deprem

ÇORUM (İHA) - Çorum'un Oğuzlar ilçesinde 4.5 ve merkeze bağlı Seydim beldesinde 3.8 büyüklüğünde olmak üzere iki ayrı deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bu sabah saat 05.12 sıralarında merkez üssü Oğuzlar ilçesi olarak açıklanan ve yerkabuğunun 5 kilometre derinliğinde yaşanan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 05.33'de ise merkez üssü Seydim beldesi merkezi olan ikinci depremin aletsel büyüklüğü 3.8 olarak ölçüldü. Çorum'un yanı sıra İskilip, Sungurlu, Uğurludağ, Osmancık ilçelerinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Çorum'un Seydim beldesinde son 1 yıl içerisinde 3.2 ve 3.1 ve 4.5 büyüklüğünde 3 ayrı deprem daha olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber