Erdoğan ve Baykal, Hürriyet yazarını yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2008 00:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASI

- Başbakanlık Basın Merkezi tarafından, "29 Mart 2008 tarihli Hürriyet Gazetesinde, Yalçın Doğan'ın köşe yazısında dile getirilen türden bir görüşmenin gerçekleşmediği" bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

"29 Mart 2008 tarihli Hürriyet Gazetesinde, sayın Yalçın Doğan'ın köşe yazısında dile getirilen türden bir görüşme gerçekleşmemiştir.

Yazıda yer alan iddiaların tümü gerçek dışıdır."


CHP AÇIKLAMASI

Erdoğan ve Sezer'le türban konuşmadım

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 5 yıl önce resmi bir davette Başbakan Erdoğan ve 10. Cumhurbaşkanı Sezer ile bir araya geldikleri ve orada türban yasağının kaldırılmasından yana görüş belirttiği iddiasını yalanladı. CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Baykal, ?Konuyla ilgili ikili, üçlü herhangi bir görüşme, temas falan söz konusu değildir? dedi.


YALÇIN DOĞANIN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

Bu sözlerin çarpıcı bir perde arkası var. AKP'liler anlatıyor:

"Beş yıl önce, bir MKYK toplantısında Başbakan bize bir olay anlattı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Deniz Baykal'la üçlü bir görüşme oluyor, bir resmi davette. Başbakan türban konusunu açıyor. Hem Sezer, hem Baykal, 'evet türban yasağı kalkmalı' diyor. Ama, sonra adım atmadılar."

Erdoğan'ın, beş yıl bekledik, CHP'nin akşam söylediği ile sabah söylediği farklı, sözü, bu üçlü diyaloğa gönderme.

Eğer doğru ise, hatta ben yanlış olduğuna inanmıyorum, Erdoğan'ın durup dururken böyle bir olayı anlatması için hiçbir neden yok, Baykal'ın çok iyi bilinen ikili oyunu.

Vur, fakat dinle zamanı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber