İmamlar, halka psikolojik destek sağlayacak

Haber Giriş : 09 Ekim 2004 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Psikolojisi bozulan vatandaşlar, bundan böyle camilerdeki imam ve müezzinlerden de yardım alabilecek. Müftülükler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde imamları psikoloji ve sosyoloji eğitimine tabi tutacak.

Eğitimini tamamlayan imamlar, 2005'ten itibaren vatandaşların günlük hayatlarında karşılaştıkları ruhsal ve sosyal sorunların çözümüne psikolojik destek sağlayacak. Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, uygulamayı son derece çağdaş buldu.

Türkiye genelindeki camilerde görevli imamların büyük bir bölümünün ilahiyat fakültesi mezunu olmadığı gerçeğinden yola çıkan müftülük, din görevlilerine psikolog ve sosyologlar tarafından özel eğitim verilmesi için çalışma başlattı. Uygulama ile vatandaşlarla imamların birbirlerini daha kolay anlamaları amaçlanıyor. Müftülük, bu dersleri gören imamların en çok psikolojik sorunları olanlar ile gençler ve çocuklara faydalı olacağını düşünüyor.

İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, projenin Diyanet'in bilgisi dahilinde müftülükçe yapıldığını söyledi. İmamlar gerekli eğitimi aldıktan sonra İzmir genelindeki bin 676 camide bulunan imam odaları, psikolojik danışma merkezleri haline gelecek. İmam ve müezzinlerin vatandaşlarla iç içe olduğunu belirten Acar, bu sayede sıkıntıları olan vatandaşlara cami odalarında psikolojik destek verileceğini söyledi. Din görevlilerinin mevcut bilgisinin bu iş için yeterli olmadığını belirten Acar, önce görevlileri hizmet içi eğitimden geçireceklerini kaydetti. Cami imamı Hidayet A., imamların bu dersleri görmemesinin eksiklik olduğunu ifade etti. Vatandaşların sorunlarını paylaşma noktasında kapalı olduğunu belirten Hidayet A., ?Onları açmak gayret ister.? dedi. Prof. Dr. Ercan Tatlıdil de bunun son derece çağdaş bir proje olduğunu söyledi. Din görevlilerinin dinî konuları iyi bildiğini, ancak insani ilişkilerin uzmanlık gerektirdiğini ifade eden Tatlıdil, bu konudaki teknik bilgilerin toplum adına çok önemli olduğunu kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber