Emekli astsubay çete lideri çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Manisa'da, tefecilik yöntemiyle borçlandırdıkları kişilere zorla senet imzalattıktan sonra ödemeyi yapmayan kişilerin gayrimenkullerini silah tehdidiyle üzerlerine geçiren bir çete çökertildi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yapılan ihbarlardan yola çıkarak tefecilik yoluyla kişilere para veren ve ödeme güçlüğü içerisine girenlerin mallarını silah tehdidiyle üzerlerine geçiren emekli astsubay E.U.'nun yanı sıra ağabeyi O.U. ile baldızı Z.Ç.'nin yönettiği 12 kişilik şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. 'Mızıka' adı verilen operasyonda, çetenin ele başı emekli astsubay E.U., ağabeyi O.U., baldızı Z.Ç. ile çetenin diğer elemanı 9 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin Manisa merkezde bir park işletmesinde ve Merkez Efendi Mahallesi'ndeki evlerinde yapılan aramada, çok sayıda kişiye imzalatılmış milyonlarca liralık senetler ile o kişilere ait tapu ve tapu fotokopileri, tabancalar, pompalı tüfek, kaşe, tapu yazışmalarının yapıldığı dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan bazı astsubayların yanı sıra çok sayıda kişinin de bu şebekeye yakalarını kaptırdıkları, şebekenin evlerinde yapılan operasyonda

elde edilen senet ve tapularla ortaya çıktı.

E.U. liderliğindeki 12 kişilik çete, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde tefecilik, çek senet tahsilatı, nitelikli dolandırıcılık, zorla alıkoyma, tehdit ve ihalelere fesat karıştırmak suçlarından DGM eş değerli 8 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

"Mızıka" operasyonuyla 12 kişilik şebekenin çökertildiğini belirten Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, "Manisa polisi olarak bu kişilere izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi. Halkın huzurunu, güvenliğini tehdit eden kişilerle mücadelelerinin süreceğini anlatan Aydemir, şöyle konuştu: "Biz gücümüzü toplumda namuslu biçimde yasalara uyan dürüst vatandaşlardan alıyoruz. Onların yapacağı her ihbarı en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz. Bu operasyonumuz da bunlardan biri. Manisa emniyeti olarak bugüne kadar yaptığımız operasyonlarda mahkemeye sevk ettiğimiz kişilerin tümü yargı tarafından tutuklanmaktadır. Hatta bununla da kalınmayıp gerekli ceza almaktadırlar. Suçlularla mücadele konusunda oldukça iddialıyız. Halkımızın bize olan güveni teşkilatımıza hediye edilen hizmet araçları ile ortaya konulmaktadır. Bu da bize ayrı bir güç katmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber