Tapu şefi: Vatandaşlardan 30 bin YTL almış olabilirim

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANKARA - Keçiören Tapu Müdürlüğü'ndeki 'rüşvet çarkı'nın tutuklu sanıklarından Hasan Ata, bugüne dek 30 bin YTL almış olabileceğini söyledi.

Rüşvet davasının ilk duruşması dün Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Aralarında Sicil Müdürü Ömer Gültekin'in de bulunduğu 14 kişi, 'suç işlemek için teşekkül oluşturmak' ve 'kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle menfaat sağlamak' suçlarından yargılanıyor.

Duruşmada, Gültekin, müdürlük çalışanı Hasan Ata'nın yapmış olduğu usulsüzlükleri ortaya çıkarttığını, pişman olduğunu söyleyerek, bu nedenle hâkim karşısına çıkarıldığını savundu. Sanık Melek Metin de, Hasan Ata adlı çalışanın, kimi iş sahiplerinden harçlarını yatırmak bahanesiyle para aldığını, ancak bu paraları yatırmadığını tespit ettiklerini söyledi. Sanık Kazım Erdem, "İşlemleri biten vatandaşlara 'hayırlı olsun' diyoruz. Bunun üzerine bazıları 5-10 YTL bahşiş vermiş olabilir" dedi. Hasan Ata ise iki yıldır Keçiören'de şef olarak görev yaptığını belirterek, "İş sahiplerinden, harçlarının yatırılacağını söyleyerek para aldım. Aldığım paraları, harçları yatırmayarak harcadım. Bugüne kadar tahmini olarak 30 bin YTL'yi almış olabilirim" diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen müteahhitler ise tapu işlerinin halledilmesinin ardından "Hayırlı olsun" diyen memurlara 20-30 YTL verdiklerini kabul etti. Tutuklu sanıklardan Yılmaz Özata'nın tahliye edildiği davada sanıklara yedi-136 yıl ceza isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber