Erdoğan: Kimsenin millete bedel ödetmeye hakkı yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "kimsenin millete bedel ödetmeye hakkı olmadığını" belirterek, "Kimsenin, Türkiye'nin kazanımlarını boşa çıkarmaya hakkı yoktur, olamaz. Kimsenin, Türkiye'nin bu başarılarını gölgelemeye hakkı yoktur, olamaz. Türkiye artık, 1. ligde oynayan bir takım haline gelmiştir" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında, Kars'tan Edirne'ye, Çanakkale'den Batman'a, Trabzon'dan Antalya'ya, Diyarbakır'dan İzmir'e, Kayseri'den İstanbul'a, bütün millete barış ve huzur dolu bir gelecek dileyerek şunları söyledi:

"İzmir'in EXPO 2015 adaylığı için 2006 yılı Mayıs ayında bir başvuru yapmış, o günden sonra da güzel bir işbirliği içinde tanıtım çalışmalarımızı başarıyla sürdürmüştük. Dün maalesef Paris'ten istediğimiz haber gelmedi, EXPO 2015'i, bundan önce 6 kez EXPO'ya ev sahipliği yapmış olan İtalya'nın, daha önce bir kez ev sahipliği yapmış Milano şehri almış oluyor. Dolayısıyla 7. kez İtalya'nın EXPO'ya ev sahipliğini veriyorlar. Ne demek isteğimi anlıyorsunuz... Başta İzmirliler olmak üzere hepimiz bu karara üzüldük. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerek şahsım gerekse bütün bakan arkadaşlarım dünyadaki hemen hemen bütün ülkelerle büyük ölçekte başa baş görüşmelerimiz oldu. Telefonlarla görüşmelerimiz oldu. Bir çok büyükelçimizi bu konuda seferber ettik. Onlar vasıtasıyla görüşmeler yaptık ama buna rağmen beklenen netice çıkmadı. Üzüldük, çünkü İzmir, dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan EXPO'yu fazlasıyla hak ediyordu. Doğal güzellikleriyle, coğrafi konumuyla, tarihiyle, kültürel birikimiyle, ticari potansiyeliyle, insani zenginliğiyle EXPO İzmir'e, İzmir EXPO'ya çok yakışacaktı."

Büyüme rakamları

Erdoğan, dün itibariyle, 2007 yılı 4. çeyrek büyüme rakamlarının açıklandığını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"2007 yılının son çeyreğinde, Türkiye'nin gayri safi yurt içi hasılası yüzde 3.4 oranında büyüme kaydetti. Bildiğiniz gibi gayri safi yurt içi hasıla ilk çeyrekte yüzde 7.6, ikinci çeyrekte yüzde 4, üçüncü ve dördüncü çeyrekte de yüzde 3.4 oranlarında büyüme kaydetti.

2007 yılı ortalama büyüme hızı ise yüzde 4.5 olarak gerçekleşti. Şunu, büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum: Türkiye ekonomisi, bu son çeyrekteki pozitif büyümeyle birlikte, tam 24 çeyrek üst üste büyüme kaydetmiştir.

Dikkat edin; bu düzeyde, bu seviyede bir sürekliliği, geçmişte ülkemiz hiç yaşamadı. Türkiye'nin ilk kez gördüğü, ilk kez tecrübe ettiği bir büyüme sürecinin içindeyiz.

Geçen yıl olağan dışı olarak yaşanan bazı olaylar, uluslararası dalgalanmalar ve seçim süreci büyümeyi kısmen olumsuz etkilemiş olabilir. Ancak bu rakam, küçümsenmemesi gereken bir büyümeye işaret etmektedir."

"Bedel ödetmeye hakkı yok"

Erdoğan, son beş yılın, 2003-2007 arasının ortalama büyüme hızının yüzde 6.9 olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ekonomisini, Türkiye'nin ekmeğini, aşını, üretimini büyüttük. Türkiye'nin itibarını yükselttik" diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesinin sağlıklı şekilde, sürdürülebilir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bakın, bir noktanın altını özellikle çiziyorum: Bu büyüme, ekonomik olumsuzluklara, siyasi olumsuzluklara ve küresel ölçekteki olumsuzluklara rağmen elde edilmiştir. Burası çok önemli... Türkiye ekonomisinin bugün ne kadar dayanıklı, ne kadar sağlam bir yapıda olduğunun da en somut, en önemli göstergesidir bu...

2007 yılında, bütün dünyayı etkisi altına alan bir ekonomik dalgalanma yaşadık, hala yaşamaya devam ediyoruz.

Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin tartışmalara şahit olduk. İki seçim, bir referandum sürecinden geçtik. Ve yine önemli bir faktör; son yılların en kurak yılını geride bıraktık.

Tüm bu ve benzeri olumsuzluklara rağmen, Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 oranında büyümüştür. Bu, Türkiye'nin, milletimizin büyük bir başarısıdır ve inşallah devam da edecektir. Türkiye ekonomisi artık değişmiş, normalleşmiştir.

Türkiye ekonomisinin, aynı şekilde hassasiyetleri de değişmiştir. Ekonomi için siyasi istikrar ve güven ortamı her zamankinden daha fazla önem arz eder hale gelmiştir. Herkesin bunun sorumluluğunu idrak etmesi, bunun sorumluluğunu taşıması gerekiyor.

Şunu bir kez daha belirtmek istiyorum; kimsenin bu millete bedel ödetmeye hakkı yoktur, olamaz. Kimsenin, Türkiye'nin kazanımlarını boşa çıkarmaya hakkı yoktur, olamaz. Kimsenin, Türkiye'nin bu başarılarını gölgelemeye hakkı yoktur, olamaz.

Türkiye güçlü ekonomisiyle, büyük ekonomisiyle, küresel oyuncu haline gelen ekonomisiyle geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye de devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber