ÜAK Başkanından YÖK açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul Başkanı (ÜAK) ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, YÖK ile ilgili Avrupa Üniversiteler Birliği'ne bir şikayette bulunmadığını söyledi.

Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne 'YÖK'ü şikayet ettiği'' ile ilgili haberlerin doğru olmadığını belirtti. Geçen hafta Avrupa Üniversiteler Birliği'nin Barcelona'da yapılan olağan bahar toplantısına katıldığını kaydeden Akaydın, ''Avrupa Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu beni bir kahvaltıya davet etti. 'Türkiye'de neler oluyor?' diye sordular. Ben de neler olduğunu anlattım. Ama özellikle 'şikayetçi değilim. Sizden de çözüm için bir katkı beklemiyorum. Biz kendi işimizi kendimiz çözeriz' dedim. Olay budur ama yanlış yazıldı'' diye konuştu.

Akaydın, ''YÖK'ün uygulamalarını nasıl değerlendirdiler'' sorusu üzerine de ''Kadro atamaları ile ilanların durdurulması ve merkezi bir sınavla yapılmasını çok tehlikeli bir boyut, üniversite özerkliğine ciddi bir müdahale olarak değerlendirdiler'' yanıtını verdi.

Atamalar konusunda gecikme sorunu yaşandığını söyleyen Akaydın, şöyle konuştu:

''Ama ilanlarımıza ne ölçüde müdahale yapılacak, önü açılacak belli değil. Akdeniz Üniversitesi'nin 2008 yılında, şu anda sadece 7 öğretim görevlisi, okutman, uzman atayacak kadrosu var. Bu da Gazipaşa'da yeni açacağımız yüksekokulumuza bile yetmez. Bir düşünün gerisini. Bize en az 50-100 kadro gerekiyor. Şu anda verilen onda biri. Sonra ilçeler 'Rektörümüz bize niye program açmıyor' diyor. Asıl vahim durum bu.''

Akaydın, AK Parti'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili sorulara ise ''Bu konu yargıda, hiçbir yorum yapamam'' karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber