Sağlık-Sen'de seçimi kaybeden Ahmet Aksu'dan son hamle

Haber Giriş : 02 Nisan 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 yıldır Sağlık Sen'de Genel Başkan yardımcısı olarak görev yapan Mahmut Kaçar, Ahmet Aksu'nun yerine Genel Başkan seçilince, Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan bir başvuru ortalığı karıştırdı...

3. Olağan Genel Kurulu'nu geçtiğimiz ay yapan Sağlık-Sen'de, Genel Başkanlığa seçilen Mahmut Kaçar aleyhinde, sendikaya üye olmadığı, dolayısıyla Genel Başkan olamayacağı iddiasıyla İş Mahkemesi'nde dava açıldığı öğrenildi.

Genel Kurul'da, halen Memur-Sen Genel Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Aksu, genel başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar'a karşı kaybetmişti.

6 yıldır Genel Başkan yardımcısı olarak sendikada görev yapan Mahmut Kaçar, Aksu'nun yerine Genel Başkan seçilince, Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan bir başvuru ortalığı karıştırdı.

Bir Genel Kurul delegesi, YSK'ya başvurarak Genel Başkanlığı kazanan Mahmut Kaçar'ın sendikaya üye olmadığını iddia edip, seçimin iptalini istedi. YSK'ya yapılan başvurunun ardından konu İş Mahkemesi'ne taşındı.

İddiaya göre Mahmut Kaçar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak ataması yapılınca sendika üyeliği düşmüştü. Bu görevi sona erince de tekrar sendika üyesi olmamıştı. Bu nedenle Sağlık-Sen'e üye olamazdı. Bırakın Genel Başkanlığı, delege bile olması yasal değildi.

Kulislerde dillendirilen iddialara göre, YSK'ya söz konusu itirazda bulunan delegenin arkasında, seçimi kaybeden Ahmet Aksu bulunuyor. Bu iddiaları seslendirenler, iddialarına dayanak olarak, Ahmet Aksu'nun, seçimin iptali durumunda, yeniden genel başkanlık koltuğuna kavuşacak olmasını gösteriyorlar.

Halefle Selefin Vahim Durumu

Gözlemciler, Sağlık-Sen'de 6 yıldır Aksu'nun Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mahmut Kaçar'ın durumunun, Genel Başkan olduktan sonra ortaya çıkmasının ilgi çekici olduğuna dikkat çekiyorlar.

YSK'ya yapılan iddianın doğruluğunun ispatlanması halinde, Mahmut Kaçar'ın 6 yıldır hukuksuz bir şekilde Genel Başkan Yardımcılığını yürüttüğü ortaya çıkacak. Genel Kurul'da kaybettiği Genel Başkanlık koltuğuna yeniden kavuşmanın hayalini kuran Ahmet Aksu'nun ise, söz konusu hukuksuz uygulamada birinci dereceden sorumluluk sahibi olduğu gerçeği de ortada duruyor.

Yine iddianın ispatlanması durumunda, sendika üyesi olmayan birinin 6 yıl Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmesi, sonrasında aynı sendikanın Genel Başkanlığına seçilmesi, Türk memur sendikacılığı açısından son derece ilginç bir olay olarak kayıtlara geçecek gibi görünüyor.

cafesiyaset

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber