Başkentte MİT ile ASKİ arasında su savaşı.

Haber Giriş : 10 Ekim 2004 06:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su borcunu ödeyemeyen MİT, kendisini vanaları kapatmakla tehdit eden ASKİ'yi devredışı bıraktı. ASKİ de kaçak su kullanmaktan işlem başlattı

Yenimahalle'deki merkez kampüsü başta olmak üzere, lojmanlarında 12 ayrı sayaçtan su alan MİT, Maliye Bakanlığı'nın üç aylık ödeneklerini serbest bırakmaması üzerine sularının kesileceğini anlayarak ASKİ'ye başvurdu. ASKİ yöneticilerinden kendilerine bir miktar daha su kredisi sağlanmasını isteyen MİT'in talebi kabul edilmedi. ASKİ yöneticileri, paranın ödenmemesi durumunda yeni kredi açmayacaklarını ifade etti.

ASKİ yöneticileri MİT'e su vermeyeceklerini bildirince iki kurum yöneticileri arasında restleşme meydana geldi. Bu restleşmenin ilk raundundan galip çıkan kurum ise MİT oldu. MİT yetkilileri, kendilerine su kredisi vermeyen ASKİ mensuplarına, 'O zaman siz de gelin sayacınızı söküp alın. Biz sayacınızı çıkarıp, direkt borudan su alacağız. Kesebiliyorsanız da kesin' diyerek ASKİ'yi muhatap almayacaklarını ifade ettiler.

MİT'in kredisi 24 Eylül'de doldu. Bu noktadan sonra MİT'in ASKİ'ye ait sayacı devredışı bırakarak, direkt borudan su alıp almadığı konusunda bilgi alınamadı. MİT'in restine restle cevap vermeye karar veren ASKİ, iki memurunu sayaçların kontrolu için MİT'e gönderdi. Ancak iki görevlinin MİT kampüsüne alınmaması üzerine ASKİ, MİT'e 'kaçak su' kullandığı varsayımından hareket ederek işlem yaptı. Su sözleşmesi gereği sayacını ASKİ görevlilerinden saklayan her kişiye yapılan muamele bu kez MİT'e yapıldı.

MİT ile ASKİ arasındaki soruna, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de aksettirilmesine rağmen çözüm bulunamadı. MİT'in 12 ayrı sayaçtan kullandığı suyun bedelinin 70 ila 90 milyar arasında değiştiği bildirildi.

MİT'in su konusunda ASKİ ile yaşadığı krizin asıl nedeninin ise Maliye Bakanlığı'nın ödenekleri serbest bırakmaması olduğu öğrenildi. Yılın ikinci yarısına ait ödeneklerini zamanında alamayan MİT'in bu nedenle kredili su alamama durumuna geldiği ifade edildi. ASKİ yetkilileri de ısrarlı taleplere rağmen MİT'le girilen su savaşı hakkında konuşmadı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber