Telefonların dinlenmesi kanun yorumuyla hak ihlalidir

Haber Giriş : 03 Nisan 2008 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu polis adliye muhabirlerinin cep telefonlarının dinlenmesinin ?kanun yorumuyla hak ihlali? olduğunu açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, polis ve adliye muhabirleri ile şeflerinin telefonlarının "yargı ve emniyet görevlilerinden haber sızdıranların" öğrenilmesi amacıyla dinlenilmesinin haberleşme hürriyetinin açıkca ihlal edilmesi olarak değerlendirildi. TGC Yönetim Kurulu'nun kısa bir süre önce ?Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi? kapsamındaki kuralları anımsatan bir açıklama yaptığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

?Soruşturmanın gizliliği kuralının bozulması da bu kapsamda gündeme getirilmiştir. Ancak gazetecilerin telefonlarının dinlenmesi yoluyla haber sızdıran görevlilerin belirlenmesi girişimi, hem Anayasa'daki haberleşme hakkı açısından hem de dinleme kararının verilmesindeki yetkili yargı birimi açısından hukuka aykırıdır.?

Açıklamada, telefonlarının dinlenilmesi ile gazetecilerin ?terör suçu işlediğinden şüphe duyulan kişiler' gibi nitelenmesinin de ayrı bir haksızlık oluşturduğu vurgulanarak, ?Eğer haber sızdıran görevliler varsa yetkililer bunu hukuku yok sayarak değil, kendi iç araştırmaları ile belirlemeli, bilgi edinme hakkı kapsamında da kamuoyuna açıklamalıdırlar? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber