Diyanet çalışan memurdan 5 YTL alacak, yurt yapacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet, personelden topladığı bağışlarla öğrenci yurtları yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, öğrenci yurtları yapmak için kampanya başlatıyor. Yurtların yapılabilmesi için her personelden 12 ay boyunca 5 YTL toplanacak.

18 Nisan Cuma günü de camilerde yardım toplanacak. Yurtdışındaki personelden de kişi başına 5 Euro istenecek. Ekonomik durumu çok kötü olanlar hariç bütün personelin kampanyaya katılması sağlanacak. Yaklaşık 84 bin personeli bulunan Diyanet, cemaat hariç kampanyadan yaklaşık 5 milyon YTL para toplamayı hedefliyor.

Yurtlarda Diyanet personelinin çocukları başta olmak üzere bütün orta ve yükseköğrenim öğrencilerine barınma imkânı verilecek. Yurtların nerelerde kurulacağı, illerin öğrenci kapasitesi ve yurt ihtiyacına göre belirlenecek. Diyanet'in lise ve üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak üzere başlattığı kampanya, 81 il ile yurtdışı temsilciliklerine Başkan Prof. Dr. Bardakoğlu imzalı yazı ile duyuruldu. 'Öğrenci Yurdu Yaptırma Kampanyası'na başkanlık bünyesinde görev yapan yaklaşık 80 bin personel zorunlu olarak katılacak. Kampanya için kesintiler, 15 Mayıs'tan itibaren başlatılacak. İsteyenler, bu miktarın üzerinde de bağışta bulunabilecek. İsa Yazar, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber