4 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Nisan 2008 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ERDOĞAN NON-STOP

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük İsveç gezisinden dün gece geç saatlerde döndükten sonra bugün de yoğun bir programla çalışıyor.

-Erdoğan, ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Gönül Köprüsü Projesi?ne katılıyor. Programda, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de hazır bulunuyor. (Saat:11.00)

-Erdoğan, Emniyet teşkilatın 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindeki Emniyet teşkilatı yetkililerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat:15.00)

-Erdoğan ayrıca, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nu da Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat:16.00)

-CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi, 32'nci Olağan Büyük Kurultay öncesinde son toplantısını yapıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığında yapılacak toplantıda, Merkez Yönetim Kurulu'nun, kurultaya ilişkin hazırladığı rapor oylanıyor.

-Toplantıda ayrıca, 2008 bütçesi ve 2007 hesapları görüşülüyor. Toplantı öncesinde Genel Başkan Baykal'ın, son gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yapması bekleniyor. (Saat:11.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN ATALAY'I KABULU

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Emniyet teşkilatın 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve emniyet mensuplarını Meclis'te kabul ediyor. (Saat:11.00)

-AB ADALET DİVANI'NIN PKK KARARI

-AB Adalet Divanı'nın, PKK'nın terör örgütleri listesine alınmasının hukuka uygun olmadığı şeklindeki kararının yankıları ve karara ilişkin değerlendirmeler sürüyor.

-IMF İLE SON GÖZDEN GEÇİRME BAŞLIYOR

-IMF ile stand-by anlaşmasının son üç gözden geçirmesi için yapılacak görüşmeler Ankara'da başlıyor. IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığında heyetin, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ile görüşmesi bekleniyor.

-ALPARSLAN TÜRKEŞ ANILIYOR

-MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 11. yıldönümü nedeniyle Anıt Mezarı başında anılıyor. Burada anma törenine MHP Genel Başkanı Bahçeli ve milletvekilleri ile MHP'liler katılıyor. (Saat:10.30)

-Bu arada ?Alparslan Türkeş Büyük Ödülü? MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle sahibine veriliyor. (Saat:15.00)

-TÜZMEN'İN FINDIK TANITIM GRUBU İLE GÖRÜŞÜYOR

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından oluşturulan Fındık Tanıtım Grubu (FTG) yöneticilerini kabul ediyor. (Saat:11.00)

-ÇAĞLAYAN BİRLİK BAŞKANLARIYLA TOPLANTI YAPACAK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, tarım satış kooperatifleri birliklerinin başkanları ile Bakanlık'da bir değerlendirme toplantısı yapıyor. (Saat:10.00)

-TOBB ETÜ'DE KARİYER GÜNLERİ

-TOBB ETÜ, öğrencilerini kariyer alternatifleri hakkında bilgilendirmek amacıyla Kariyer Günleri'ni düzenliyor. Kariyer Günleri'ne TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katılıyor. (Saat:11.00)

-REAL, TÜRKİYE'DEKİ 10 YILINI DEĞERLENDİRİYOR

-Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü Ulf Groth, Türkiye'deki 10. yıldönümünü kutlayan Real Hipermarketleri'nin Türk perakende sektöründeki 10 yılını değerlendiriyor. (Saat:10.00)

-CHP'Lİ ÖZYÜREK : ?GÜL YASAMATİK GİBİ ÇALIŞIYOR?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, önüne gelen tüm yasa ve atama kararlarını imzaladığını belirterek, ?Gül yasamatik gibi çalışıyor? dedi.

-CHP'Lİ Özyürek, tartışmalı Cargil yasasının üçüncü kez Anayasa Mahkemesi'nden dönmesine karşın, Gül tarafından onaylamasının manidar olduğunu söyledi.

-IMF NİSAN EKONOMİK GÖRÜNÜM RAPORU: HAMMADDE ŞOKLARININ PANZEHİRİ REFORM

-IMF'nin her yıl iki kez yayınladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun (World Economic Outlook) Nisan 2008'e ait olan analiz bölümleri açıklandı. Raporda, ?Kurumlarda ve ekonomi politika çerçevesinde yapılacak ek iyileştirmelere yönelik devamlı çabalar, gelişmekte olan ülkelerin entegrasyona doğru süren ilerlemelerini destekleyecek ve bu ülkelerin hammadde fiyatlarındaki ani değişikliklere karşı direnme yeteneklerini geliştirecektir? denildi.

-?Hammadde fiyatları canlılığını kaybetse bile gelişmekte olan ülkelerin küresel ekonomiyle entegrasyon sürecinin tersine çevrilme olasılığı bulunmamaktadır? saptaması yapılan raporda, ekonomiyi yöneten kurumların kalitesi, finansal derinlik, mali ihtiyat ve dışa yönelik liberalizasyonun, entegrasyonun önemli belirleyicisi olmayı sürdürecekleri belirtildi.

-IMF Raporunda, ?Birçok gelişmekte olan ülke hammadde ihracatına bağlı kalacak, ihracatta çeşitliliğin artması ve reformlarda ilerleme, söz konusu ülkelerin hammadde fiyat şoklarına karşı kırılganlığı azaltacaktır? görüşü savunuldu.

-BİRECİK BARAJI'NIN 80 MİLYON YTL'LİK KAMULAŞTIRMA BORCUNUN FAİZİ SİLİNİYOR

?Enerji Bakanlığı, Yap-İşlet-Devret modeliyle kurulmuş olan Birecik Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin 80 milyon YTL'lik kamulaştırma borcunun faizini silecek. İlk etapta hazırladığı yasal düzenleme ile borcun tamamını silmeyi tasarlayan Bakanlık, tepkiler gelmesinden çekinerek, kamulaştırma bedelinin tümü yerine faizinin silinmesine karar verdi.

-EGO'NUN ANKARALILARDAN ALDIĞI 12 MİLYON YTL'LİK FAZLA GAZ PARASI İADE EDİLECEK

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi gaz dağıtım şirketi EGO'nun 2 Haziran 2005-1 Ocak 2006 tarihleri arasında abonelerden fazla bedel tahsil ettiğine ve bu bedelin abonelere geri verilmesi gerektiğine karar verdi. Fazla tahsil edilen bedelin 10-12 milyon YTL civarında olduğu öğrenildi.

-PARA ARZI 389.5 MİLYAR YTL'YE ULAŞTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 14-21 Mart haftasında 1 milyar 755 milyon YTL artarak 389 milyar 541 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 19.4 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-ÜNİVERSİTELERDE DAİRE BAŞKANI VE HUKUK MÜŞAVİRLERİNE MAKAM TAZMİNATI ŞANSI

-Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, üniversite rektörlükleri emrinde görev yapan daire başkanları, genel sekreter yardımcısı ve hukuk müşavirlerine makam tazminatı ödenmesi konusunun Kamu Personel Kanun Taslağı içerisine alınabileceğini açıkladı.

-MEB'DEN TUREM'LERE ?HAKLARDAN YARARLANAMAZSINIZ? HABERİ

-Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Turizm Eğitim Merkezleri'nde görevli eğitici ve öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatilinin yanı sıra, yolluk ücreti, özlük hakları, nakil gibi haklardan yararlanmayacağını bildirdi.

-PROF. DR. KÜÇÜKUSTA : ?GLOBAL ISINMA ALERJİLERLE VURACAK?

-İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, başta astım, saman nezlesi ve egzama olmak üzere alerjik hastalıklarda son senelerde görülen artışın bir nedeninin de küresel ısınma olduğunu söyledi.

-Prof. Dr. Küçükusta, ?Küresel ısınma nedeniyle bitkilerin polen zamanlarının uzaması ve atmosfere daha çok polen yaymalarının önümüzdeki senelerde polen alerjilerinde ciddi artışlara yol açması bekleniyor? dedi.

-ŞANLIURFALI RESSAMLAR BAŞKENTTE

?Şanlıurfalı ressamların eserleri Başkentte bir araya geliyor. Şanlıurfa doğumlu, ressam H. Kübra Ergin, Mehmet Emin Hatipoğlu, Mehmet Sakızcı ve İlk ve Orta öğretimini Şanlıurfa'da tamamlayan Necla Tosmur'un eserlerinden oluşan Karma Resim Sergisi, Ziraat Bankası Kültür Merkezi Mithatpaşa Sanat Galerisi'nde görücüye çıkıyor.

-BSO ÖDÜLLÜ SANATÇILARIYLA ERZURUM'DA

-Bilkent Senfoni Orkestrası'nın Bilkent Erzurum Konser Salonu'nda düzenli olarak gerçekleştirdiği konserlerin dördüncüsü 7 Nisan'da yapılacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber