MKE'deki patlama ile ilgili uzmanlar sahada delil topluyor

Ankara Elmadağ'daki MKE fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma titizlikle sürdürülüyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Haziran 2023 07:56, Son Güncelleme : 12 Haziran 2023 07:40
MKE'deki patlama ile ilgili uzmanlar sahada delil topluyor

5 işçinin şehit olduğu Ankara Elmadağ'daki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma titizlikle sürdürülüyor. Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı 2 cumhuriyet savcısını olayın araştırılması için görevlendirdi.

UZMANLAR SAHADA

Alınan bilgiye göre, alanın patlayıcı madde üretilen bir yer olduğu için soruşturma dikkatli bir şekilde yürütülüyor. Patlayıcı madde artıklarının etrafa dağılmasından dolayı savcılar, üç patlayıcı madde uzmanıyla birlikte çalışıyor. Bunun yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı, Roketsan ve MKE uzmanları da çalışmalara destek veriyor.

DELİLLER TOPLANIYOR

Delil toplama çalışması titiz bir şekilde devam ediyor. Soruşturmada görevlendirilen bilirkişilerin, daha önce patlayıcıların üretiminde çalışmış ve buna benzer adli olaylarda görev almış kişilerden oluştuğu öğrenildi. Delillerin toplanmasının ardından alanında uzman bilirkişilerce rapor hazırlanacak. Savcılık da soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda kararını verecek. Patlamada ihmalin tespit edilmesi durumunda, ihmali bulunan kişi veya kişilere dava açılacak.

Abdullah Sarica

MKE fabrikasındaki patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı Bakan Işıkhan: MKE'deki patlama sonrası müfettişler görevlendirildi Bakan Güler'den Elmadağ'daki patlamaya ilişkin açıklama

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber