Öğrenci affı, CHP'ye bağlı

Haber Giriş : 11 Ekim 2004 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis bahçesinde af isteyen öğrencilerle karşılaşan Başbakan Erdoğan, kendileri teklif edince 'türbana af geliyor' şeklinde sunulduğunu belirttiği affın, CHP tarafından teklif edilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, değişik gerekçelerle üniversiteden atılan yaklaşık 80 bin kişiyi ilgilendiren 'öğrenci affı' konusunda topu CHP'ye attı. Kendilerinin konuyu gündeme getirmesi halinde CHP'nin "Bunlar türban affı getirmek istiyor" diye karşı çıktığını hatırlatan Erdoğan, "Biz bu düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Ancak CHP 'türban affı getiriyorlar' diye konuyu farklı boyuta taşıyor. CHP'nin bu konuda ikna edilmesi şart" dedi. Erdoğan, öğrenci affının çıkarılması için imza kampanyası başlatan ve yaklaşık 40 bin kişinin desteğini alan öğrenci temsilcileri ile TBMM'nin bahçesinde karşılaştı. Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen öğrenci temsilcileri, "İki büyük sendika bize destek veriyor. Kızılay Meydanı'nda imza kampanyası açtık. 50 bine yakın imza topladık. Sizin desteğinizi bekliyoruz" dediler. Öğrencilerin bu talebi üzerine Erdoğan, kendisinin bu düzenlemeden yana olduğunu, geçen dönem TBMM'de görüşülebilmesi için çalışma yaptıklarını hatırlattı.

Teklifi CHP getirsin

AK Parti'nin konuya çözüm bulmaktan yana olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Biz, mağdur olan öğrenci arkadaşlara böyle bir hak verilmesinden yanayız. Ancak AK Parti konuyu gündeme getirince CHP'iler 'türban affı getiriyorlar' diyor. CHP teklif getirsin, biz desteklemeye hazırız.." DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'dan da destek bulan öğrenci temsilcilerinin önerisine CHP'den olumsuz yanıt geldi. Öğrenci temsilcilerinin görüştüğü CHP'li bir yönetici, "Türbanlıların affedilmesini istemiyorum. İsterse başörtüsünü çkarsınlar, yine de üniversiteye girmelerini istemiyorum" dediği ileri sürüldü.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber