Sosyal Güvenlik tasarısı protesto edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

M. Akif Erdem

Kadıköy'de toplanan binlerce kişi yağmura aldırmadan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Prof. Gürsoy, ?Artık söz bitmiştir. Genel grev, genel direnişi örgütlemenin zamanıdır? diye konuştu

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı, ?Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu? üyesi binlerce kişi tarafından dün Kadıköy'de düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

DİSK, KESK gibi sendikaların da aralarında bulunduğu sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, dün değişik noktalarda buluşarak Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından, gruplar İskele Meydanı'ndaki miting alanına ulaştı. Yoğun yağışa rağmen katılım oldukça yüksek oldu. Mitinge katılan gruplara vatandaşlar da yol boyunca alkışlarla destek verdi.

Türk-İş'e eleştiri

Miting alanında ilk olarak konuşma yapan Türk Tabipler Birliği Konsey Üyesi Ali Çerkezoğlu, ?Mutabakatımız yoktur. Burada toplanan on binler bunun göstergesidir. Bu yasanın yüzde biri ile bile uzlaşma şansımız yoktur. Sokaklarda kazandığımızı masa başında kaybetmeyeceğiz? dedi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Yasaya sadece solcular karşı çıkıyor? şeklindeki sözlerini eleştirdi. Prof. Gürsoy, ?Evet, solcular karşı çıkıyor. Çünkü, solculuk emekten yana olmak, emekçiden yana politikaları desteklemektir. Artık söz bitmiştir. Genel grev, genel direnişi örgütlemenin zamanıdır? diye konuştu.

Türk-İş'e bağlı Harb-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över de konuşmasında Türk-İş yönetiminin ?Yasa konusunda büyük oranda uzlaşmaya vardık? açıklamasına tepki gösterdi. Över, ?Hiçbir sendika emekten yana olmayan, işçiden yana olmayan bu tasarının altına imza atamaz? dedi.

Över, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun, ?Tabanımızda rahatsızlık yok? şeklindeki açıklamasını da eleştirerek, ?Miting alanına gelen 11 sendika bu rahatsızlığın göstergesidir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber