Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı: Polis adayındaki boy limiti arttırılmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞKAN DURAK: "POLİSTEKİ BOY LİMİTİ ARTTIRILMALI"

Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, polis adaylarında aranan erkeklerde 1.67, bayanlarda 1.65 boy limitinin artırılması gerektiğini söyledi.

Polis teşkilatının kuruluşunun 163. yıldönümü nedeniyle Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mehmet Tosun ile okul öğrencilerini makamında kabul eden Durak, halkın huzur ve güvenini sağlayan polis teşkilatının, çok ulvi görev yaptığını bildirdi. Yıllar önce çıkartılan kanunlara göre, polis olacak erkek adaylarda 1.67, bayanlarda ise 1.65 boy limiti arandığını ifade eden Durak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemizdeki bu kanun değiştirilmeli. Boy limiti erkek polis adaylarında en az 1.80, bayan adaylarda ise en az 1.70 olmalı. Çünkü Avrupa ve Amerika'daki polislerin çok uzun boylu olduğunu, bunun da caydırıcı nitelik taşıdığını görüyoruz. Son yıllarda polislik mesleği ülkemizde oldukça cazip hale gelmiştir. Gençlerimiz polislik mesleğine çok ilgi duyuyor. Bu boyda polis olacak aslan gibi evlatlarımız var. Eski kanunlar değiştirilerek, polis teşkilatındaki boy limiti arttırılmalı."

Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale de, 10 Nisan gününün Polis Teşkilatı'nın kuruluş günü olduğunu, bu yıl da 163. kuruluş yıldönümünün kutlanacağını söyleyerek, "Sayın Başkanımızı kutlamalarımızda yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Başkan Durak da, kutlamalarda bulunacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber