Öğretmen-Sen: Genç arkadaşlar bu oyunu bozun

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'nde meydana gelen çirkin provokasyonun ardından yazılı bir açıklama yapan Öğretmen- Sen Teşkilatlandırma Sekreteri Ufuk Coşkun, yaşanan olayların arka planına dikkat çekerek, ?Genç arkadaşlar bu oyunu bozun? çağrısında bulundu.

Eğitimci Ufuk Coşkun açıklamasında şunları söyledi:

Toplumu denetim altına almak isteyenlerin, bireylerin düşünce, duygu, kavrayış ve davranışlarını denetleyenlerin, isteklerine göre şekillenmeyen, davranmayan ve düşünmeyenleri de (imalat hatalarını) uyumlu hale getirmek için her türlü baskıya başvuranların oyunlarına özellikle bu aralar çok dikkat edilmelidir. Faşistliğin belinin kırılmaya yüz tuttuğu bir dönemde her türlü provokasyona hazırlıklı olmalıyız. Her dönem parti, kişi, ideoloji fark etmeksin haksızlığa uğrayanların yanında yer alan bir avuç demokratı, özgürlükçü aydını mevcut siyasi iktidarın yandaşı, yoldaşı ve işbirlikçisi olarak ilan eden kitlenin devreye sokacağı daha birçok planı olduğu bir gerçektir. Tarafsızlığı, demokratlığı herkesçe kabul edilen aydınların AKP'nin kapatılma sürecinde gösterdikleri bu özgürlükçü refleks iktidar yalakalığı ve dinci yandaşlığı olarak gösterilmek istenmektedir. Velhasıl aydınlar kasıtlı, bilinçli ancak tutarsız bir karalama ve dışlama kampanyasına maruz bırakılmak istenmektedir.

Onlara göre ülkede iki farklı kitle, aydın, siyasetçi, üniversite hocası, gazeteci, sanatçı vs. bulunmaktadır.Vatanını seven ve onu sahip çıkanlar ile ülkesini emperyalistlere pazarlayanlar ve bu duruma seyirci kalanlar? Güya bu aralar bu iki kitlenin mücadelesi söz konusuymuş..Yani böyle bir ayrışma söz konusuymuş gibi davranmaktadırlar..Yani vatanın asıl sahipleri ile işbirlikçi emperyalistlerin ayrımı?

Doğrusu bir ayrışmanın olduğu muhakkak? Ancak bu ayrım, demokrasiden, özgürlükten, hukuktan, ahlaktan ve insandan yana olanlarla, insanların vasıflarını antidemokratik yöntemlerle zedelemeye çalışanların/zedeleyenlerin ayrımıdır? Bu topraklarda yaşayan herkesimden insanı kucaklayanlarla, ayrımcılık yapanların ayrımıdır söz konusu olan..Aslında gerçek vatanseverlerle, vatanseverlik kisvesi adı altında her türlü haltı işleyenlerin bir ayrışmasıdır bu?

Bu ülkenin dağlarında, ovalarında, köylerinde çalışan, tarla süren, ekin eken, sebze yetiştiren, köylü vatandaşlarımızı, hayvan yetiştiren çobanlarımızı bilinçsiz bulan, oyunun geçerliliğini bile tartışmaya açan bu kitleden artık her şey beklenir.Gerçekten dikkatli olmak zorundayız..

Sakallı, iri kıyım provokörlerin üniversite önlerinde mesken tuttuğu, öğrencileri birbirine düşürmek için her türlü yola( tahrik, kışkırtma, bıçak silah çekme vs.)başvurdukları kısmen de başarılı oldukları korkunç bir sürece girmeye başladık. Sokakların üniversite gençlerinin savaş alanı olacağı bir ortam oluşturulmak istenmektedir. Örneğini önceki dönemlerde gördüğümüz ?darbe arifesi? bir tablo hazırlanmak istenmektedir. Doğrusu aklı başında üniversite öğrencilerinin dışarıdan iki tane yabancının kışkırtmasıyla birbirlerini dövmelerini anlayamıyorum. Arkadaşlar! Bu ülkede 12 Eylül'ü hiç mi duymadınız? Aynı binanın farklı hücrelerinde işkence gören öğrencilerin anılarını hiç mi okumadınız ya da duymadınız? Yan hücrede işkence gören solcu, kendisine işkence yapanın ülkücü olduğunu, ülkücü olanı ise kendisine işkence yapanın solcu olduğunu sanıyordu..Üniversiteli genç arkadaşlar derhal bu oyunu bozmalıdırlar..Birbirinizin kafasını, gözünü yaracağınıza inadına kol kola, yan yana yürüyün ki bu tezgahı hazırlayanların tüm planları alt üst olsun..

?Hatırla Sevgili? adlı dizide efsaneleştirilen, kahramanlaştırılan örgüt liderlerine asla özenmeyin.Ne o dönemlerdeyiz nede buna ihtiyaç var? Siz artık birlik, beraberlik ve kardeşlik sloganları atmalısınız..Siz bu ülkenin çobanına, toprağına, köylüsüne sahip çıkmak zorundasınız.Bu ülkede demokrasiyi, hukuku, insan haklarını, düşünce ve inanç hürriyetini, ahlakı, erdemi, özgürlüğü siz tesis edeceksiniz.. Bu adamların yüzüne ?herkes için adalet herkes için özgürlük? sloganını tokat gibi vurmalısınız. Neden başınızı, kolunuzu, ayağınızı bu beş para etmez adamların yüzünden kırıyorsunuz? Birbirinizi dövüyorsunuz....

Darbe ortamı hazırlamak istedikleri kesin?Ülkenin kapılarını, pencerelerini dünyaya kapatmak istiyorlar..Bizi kendi düşüncelerine ve inanışlarına bağımlı birer köle yapma gayreti içersindeler..Buna fırsat verilmemeli..Öğrenciler uyanık olmalıdırlar..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber