Mali müşavirlerden mesleki düzenlemeye protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Ankara Şube Başkanı Ali Şahin, meslek yasalarında yapılmaya çalışılan değişikliklere karşı olduklarını bildirdi.

Şahin ve dernek üyelerinden oluşan bir grup, ellerinde, "Meslek yasamız bizden habersiz çıkarılamaz", "Anti demokratik meslek yasasına hayır" ve "Vergi tehditle toplanmaz" yazılı dövizlerle Maliye Bakanlığı önünde toplanarak, yapılması düşünülen değişiklikleri protesto etti.

Burada grup adına açıklama yapan Şahin, meslektaşlarına, "indirilecek KDV'nin oranlara göre dağılımı ve Ba-Bs formlarının aylık alınması ile oran gözetilmeksizin bütün alış-satışların bildirilmesi" gibi "saçma" uygulamalarla angaryalar yüklendiğini ifade etti. Şahin, meslek mensuplarının maliyenin memuru ve müşterinin katibi olmadığının bilinmesini istediklerini belirtti.

Meslek odalarının ve üst birlikleri TÜRMOB'un yönetim yapısını değiştirmeye yönelik, "3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu"nda yapılmaya çalışılan değişikliklere karşı olduklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Nispi temsil adı altında getirilmeye çalışılan seçim sistemini tamamen TÜRMOB ve oda yönetimlerini ele geçirmeye yönelik çabalar olarak algılıyoruz. Demokratik bir yasa yapılmak isteniyorsa, vesayetten arındırılmış, meslek mensubunun giderek artan sorunlarını çözmeye yönelik samimi bir yasanın yapılmasından yanayız." Şahin, Maliye Bakanlığının kanuna ve usule aykırı olarak vergi topladığını iddia ederek, "Mükellefler defter ve beyannamelerindeki resmi kayıtlar dışında vergi ödemeye ve matrah artırmaya zorlanmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber