Şehit Dağ ve Tikicieri toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Dağ, toprağa verildi

Samsun'da hayvan hırsızlarının açtığı ateş sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Serdar Dağ (33)'ın naaşı, memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Şehidin cenaze töreninde gözyaşı sel oldu aktı.

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Dikbıyık beldesinde büyükbaş hayvan hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli Jandarma Uzm. Çvş. Serdar Dağ için ilk tören görev yaptığı ilde yapıldı. Şehit Dağ'ın naaşı daha sonra karayolu ile memleketi Sivas'a getirildi.

Serdar Dağ için Sivas Ulu Camii'nde kılınan ikindi namazına mütakiben cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törende şehidin yakınları, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel KomutanlığıTokat, Samsun ve Giresun Jandarma Kmutanlıkları ise törene çelenk gönderdi. Vali Veysel Dalmaz, şehidin eşi Safiye, annesi Menduha, babası Nadir ve erkek kardeşi Gökmen'e başsağlığı diledi.

Tören öncesi cami bahçesine gelen şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Baba Dağ, oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Şehit Serdar Dağ'ın cenaze namazını Sivas İl Müftüsü Mustafa Balık kıldırdı. Namaz öncesi konuşan Balık, şehidin babasının kendisine söylediklerini cemaatle paylaştı. Baba Nadir Dağ ile sohbet ettiğini anlatan Müftü Balık, "Şehidin babası bana 2 mutluluğu birden yaşadığını söyledi. Birincisi, 'Oğlum şehit oldu, her babayiğidin harcı değil şehit babası olmak' dedi. İkincisi ise organlarını bağışlayarak oğlunun 5 kişiye can verdiğini söyledi" diye konuştu. Namaz sonrası şehit Serdar Dağ'ın tabutu asker ve yakınlarının omuzunda top arabasına kadar taşındı. Bu sırada bir grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.


Şehit Tikicieri, toprağa verildi

Kırklareli'de vatani görevini yaparken 40 gün önce Şırnak'a göreve gönderilen 6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Er Musa Tikicieri önceki gün operasyon bölgesinde şehit oldu. Şehit erin cenazesi, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit olan kardeşinin tabutunun bulunduğu top arabasının arkasından yürüyen ağabey Şahin Tikicieri baygınlık geçirdi.

Ataköy 5. Kısım Camii'nde Şehit Er Musa Tikicieri için cenaze töreni düzenlendi. Tikicieri'nin cenaze törenine 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, üst düzey askeri erkanın yanı sıra babası Ahmet Tikicieri, annesi Medine Tikicieri, gazi olan ağabeyi Şahin Tikicieri ile birlikte çok sayıda yakını katıldı.

Gazi ağabey Şahin Tikicieri, kardeşinin 40 gün önce Kırklareli'nden Şırnak'a göreve gönderildiğini terhisine 19 gün kala şehit olduğunu belirtti. Şahin Tikicieri, "Bende bir yıl önce kardeşimin şehit olduğu yerde yaralanarak gazi oldum. En son 4 gün önce kendisiyle konuştum. Para gönderecektim. Ayrıca terhis olacağına yakın ben oraya gidip süpriz yapacaktım. Alıp getirecektim. Nasip olmadı. Vatan sağolsun." dedi.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Tikicieri'nin cenazesi top arabasına taşındı. Bu sırada top arabasının arkasından yürüyen ağabey Şahin Tikicieri, baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren şehit erin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Cenazeye katılan erin yakınları, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı. Askeri kortej eşliğinde bir süre ilerleyen top arabısından alınan cenaze toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber