Hatay'da ormanlık alanda yangın: Alevlerin yaklaştığı evler tahliye edildi

Hatay'ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı. Alevler, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürülmeye çalışılıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay Belen'deki orman yangınına 9 uçak 21 helikopter, 59 arazöz ve 375 personelin sevk ediğini bildirdi. Bakan Yumaklı ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgeye gidiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2023 15:26, Son Güncelleme : 17 Temmuz 2023 09:47
Hatay'da ormanlık alanda yangın: Alevlerin yaklaştığı evler tahliye edildi

Soğukoluk Mahallesi ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü.

İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ile çok sayıda arazöz ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

ALEVLERİN YAKLAŞTIĞI EVLER TAHLİYE EDİLDİ
Hatay Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, "Soğuoluk mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik." dedi.

Bakan Yumaklı'dan açıklama
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Twitterdan yangın söndürme çalışmalarına ilişkin olarak " Hatay Belen'deki orman yangınına; 9 uçak 21 helikopter 59 arazöz 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor."

GECE GÖRÜŞLÜ 3 HAVA ARACI SEVK EDİLDİ
Bölgeye toplam 30 hava aracı sevk edildiği bilgisini veren Bakan Yumaklı, yangının gece devam edecek olma ihtimaline karşı da gece görüşlü 3 hava aracı daha sevk ettiklerini kaydetti. Vatandaşlara uyarıda da bulunarak, "Bahçe temizliği ya da anız yakma gibi ormanlara çok hızlı bir şekilde sirayet edebilecek yangın oluşturabilecek ateş yakmaktan kaçınalım.'' ifadesini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA: TAHLİYELER DEVAM EDİYOR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen'de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır."

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgeye hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber