Erdoğan: Polisin çalışma koşullarının iyileştirilmesine özel önem veriyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, asayişini temin edememiş bir ülkenin sağlıklı bir kalkınma atılımı içine giremeyeceğini vurgulayarak, ?Emniyet teşkilatımızın her bir mensubunun şartlar ne olursa olsun görevini en iyi şekilde yerine getirecek şuur ve ahlaka sahip olduğuna inanıyor, polislerimizin çalışma koşullarının imkanlar ölçüsünde daha da iyileştirilmesine hükümet olarak özel bir önem veriyoruz? dedi.

Başbakan Erdoğan, Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, ?Milletimizin huzur ve güvenliği için fedakarca görev yapan bütün emniyet mensuplarımıza şahsım ve hükümetim adına şükran duygularımızı ifade ediyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum? dedi.

Polislerin büyük bir vatan ve millet sevgisiyle görev yaptığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

?Çünkü ülkemizin huzuru ve güvenliği, dirlik ve düzeni, birlik ve beraberliği, bugünü ve yarınları güvenlik güçlerimize emanettir. Hep söylediğimiz gibi, asayişini temin edememiş bir ülkenin sağlıklı bir kalkınma atılımı içine girmesi mümkün değildir. Kalkınmanın temeli istikrar, istikrarın temeli de bir uçtan diğer uca ülkeye hakim olan huzur ve güven ortamıdır. Demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi, hak ve hürriyetlerin korunması, adalet ve güvenin tesisi de ancak böyle bir istikrar ortamının yakalanmasıyla sağlanabilir. Geride bıraktğımız 5 yılda yaşadığımız büyük değişimde, elde ettiğimiz bütün kazanımlarda, bütün zorluklara rağmen fedakarca görev yapan polislerimizin büyük payı vardır.?

Türkiye'nin, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine düne göre çok daha yakın bir noktada bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ?Emniyet teşkilatımızın her bir mensubunun şartlar ne olursa olsun görevini en iyi şekilde yerine getirecek şuur ve ahlaka sahip olduğuna inanıyor; polislerimizin çalışma koşullarının imkanlar ölçüsünde daha da iyileştirilmesine hükümet olarak özel bir önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Bu inançla emniyet teşkilatımızın bütün mensuplarına bir kere daha görevlerinde başarılar diliyor, kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber