Eski bakanın hesaplarından zimmetlerine para geçirdiler iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski bakanlardan Agah Oktay Güner'in banka hesabından 2 milyon 726 bin 891 YTL'yi zimmetlerine geçirdikleri

iddiasıyla yargılanan bankacı Nilgün Eryiğit ile eşi Halil İbrahim Eryiğit'in, 7 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, sanıklar Nilgün Eryiğit ve kocası Halil İbrahim Eryiğit ile avukatları Nusret Güler katıldı.

Avukat Güler, dava kapsamında yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda hazırlanan raporu kabul etmediklerini belirterek, raporda bir takım eksikliklerin bulunduğunu iddia etti.

Cumhuriyet Savcısı Günay Serap Yüksel, mahkemeye esas hakkındaki görüşünü sundu. Savcı Yüksel, Nilgün Eryiğit'in, Akbank Çankaya Şubesinde, "mudi imzalarını taklit etmek suretiyle bu kişilerin hesaplarından para çektiğinin, bu sırada bazı belgelerde mudi imzası bulunduğunun, bazılarında ise imzaların olmadığının tespit edildiğini, bu nedenle sanığın 'nitelikli zimmet' suçunu işlediği" iddiasıyla dava açıldığını anımsattı.

Yüksel, Nilgün Eryiğit'in, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 160/2-5. maddeleri uyarınca 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanık Halil İbrahim Eryiğit'in de banka hesapları incelendiğinde hesabına yüklü miktarda para yatırıldığını, sanığın da bunu bildiğini ve bu nedenle suça iştirak ettiğini ileri süren Yüksel, Eryiğit'in,

Bankacılık Kanunu'nun 160/2-5. maddeleri uyarınca 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı Yüksel her iki sanık hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK), cezada dörtte bir ila dörtte üç oranında artırım öngören 43. maddesinin uygulanmasını talep etti.

Buna göre, sanıkların, 7 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Mahkeme Başkanı Ziya Ünal, Savcı Yüksel'in, esas hakkındaki görüşünde, sanıklar hakkında, iddianamede yer verilmeyen suç maddelerinden yaptırım uygulanmasını talep ettiğini belirterek, Nilgün ve Halil İbrahim Eryiğit'ten ek savunmalarını yapmalarını istedi.

Nilgün Eryiğit, eşi Halil İbrahim Eryiğit'in dava konusu işle bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürerek, kayıtların ve hesapların yeniden incelenmesini talep etti. Halil İbrahim Eryiğit de olaylarla bir ilişkisinin olmadığını iddia

ederek, suçsuz olduğunu söyledi. Eryiğit, beraatini talep etti. Avukat Nusret Güler, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme Başkanı Ünal, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akbank Genel Müdürlüğünün ihbarı üzerine başlattığı soruşturma sonunda, eski bakanlardan Agah Oktay Güner'in banka hesabından 2 milyon 726 bin 891 YTL'yi zimmetlerine geçirdikleri

iddiasıyla Nilgün Eryiğit ve eşi Halil İbrahim Eryiğit hakkında dava açmıştı.

İddianamede, sanıklar Nilgün Eryiğit ve Halil İbrahim Eryiğit'in, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 160/1-5. maddesi uyarınca 3'er yıldan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber