Müdürüne faul yapan öğretmen, açığa alındı

Haber Giriş : 12 Ekim 2004 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis'te bir hafta önce halı sahada oynadıkları maçta, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yılmaz Polat'a faul yapan öğretmen Cüneyt Hasırcı açığa alındı. Kilis'in Musabeyli İlçesi'nde 1 Ekim 2004 tarihinde öğretmenler arasında Bayrak Halı Saha'da yapılan futbol maçında, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda görevli öğretmen Cüneyt Hasırcı, rakip takımdaki İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yılmaz Polat'a faul yaptı. İddiaya göre, Yılmaz Polat, Cüneyt Hasırcı'ya "Faul yaptın" dedi. Hasırcı da, "Kullan" diye cevap verince aralarında tartışma çıktı.

Olaydan sonra, halı saha maçında futbol oynayan öğretmenlerin görüşlerini de rapor haline getiren Polat, Hasırcı'nın görevden alınması istemiyle Musabeyli Kaymakamlığı'na başvurdu.

Musabeyli Kaymakamı Ali Arslantaş, olayı soruşturması için Musabeyli Mal Müdürü Mehmet Emin Akyüz'ü görevlendirdi. Öğretmen Cüneyt Hasırcı, Akyüz'e verdiği ifadesinde, "Yılmaz Polat, bana 'Faul hareketin oldu' dedi. Ben de kendisine 'Kullan' dedim. O da 'Ukalalık yapma' deyince tartışmaya başladık. Yılmaz beye, 'Tahtalı köyden öte, yer mi var' dedim" dedi.

Soruşturma tamamlandıktan sonra Kaymakamlık, Hasırcı'yı 7 Ekim 2004 tarihinde açığa aldı.

Bu arada olayda, Cüneyt Hasırcı'nın öğretmen olan eşi Özgür Hasırcı'nın, nitelikli yolsuzluk iddiasıyla soruşturma geçirmesinden sorumlu tuttuğu Milli Eğitim Müdür Vekili Yılmaz Polat'a kin duymasının da etkili olduğu öne sürüldü. Hasırcı'nın daha önce de Yılmaz Polat'a vazo attığı ve üzerine otomobilini sürdüğü de iddia edildi. vEğitim-Sen Kilis Şube Başkanı Selçuk Yaşar, bir futbol maçında sert girdi diye öğretmen Cüneyt Hasırcı'nın açığa alınmasının gülünç ve komik bir durum olduğunu, Müdür Vekili Yılmaz Polat'ın şahsi ve psikolojik sorunundan ileri geldiğini söyledi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber