AKP'li vekillere anket sorusu: Sigarayı bıraktıysanız Başbakanın etkisi oldu mu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mecliste, milletvekillerinin sigara kullanımı konusunda anket yapılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Türkiye genelinde çeşitli alanlarda yürütülen sigara araştırması kapsamında, milletvekillerinin de sigara kullanımıyla ilgili görüşleri alınıyor.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından uygulanan ankette, milletvekillerine, "Sigara içip içmedikleri", "Sigara içmeye ne zaman başladıkları", "Ne sıklıkta sigara kullandıkları", "Sigara kullanmayı artırdıkları durumlar" soruluyor.

Anketteki ilginç sorulardan biri, AK Parti milletvekillerine yönelik, "Sigarayı bıraktıysanız Sayın Başbakan'ın etkisi oldu mu?" sorusu...

Milletvekillerine, "Mayıs ayında yürürlüğe girecek olan sigara yasağını genişleten yasa hakkında bilgisi olup olmadığı", "Yasanın çıkmasına katkısı olup olmadığı", "Yasa yürürlüğe girdikten sonra sigarayı bırakmayı düşünüp düşünmediği" soruları da yöneltiliyor.

Ankette, "Sigara içmek istediğiniz mekanda size yasak hatırlatılırsa tepkiniz ne olur? Sigara kullanan milletvekillerine TBMM'de özel bir alan oluşturmalı mı? Konukların Meclisteki odanızda sigara kullanmasına izin verecek misiniz?" sorularının yanı sıra "Sağlık kuruluşları, otobüs terminali, tren garları, lokanta, kahvehane ve çay salonlarında sigara yasağının doğru olup olmadığı" konusunda görüşlere de başvuruluyor.

Sigara reklamları konusunda milletvekillerinin görüşlerine de başvurulan ankette, "İnsanlar sigara içme alışkanlığından nasıl vazgeçebilir?" sorusu da yöneltiliyor.

Milletvekillerine, "Ailesinde sigara yüzünden hayatını kaybeden olup olmadığı ve çocuğunun sigara içtiğini öğrendiğinde tepkisinin ne olacağı" sorulurken, ankette ayrıca, "Türkiye'nin sigara tüketiminde dünyada kaçıncı olduğu", "Sigaranın ülkeye verdiği yıllık zarara" yönelik sorulara da yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber