Burs parasını zimmetine geçiren kızılay şube başkanına tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 13:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde, öğrencilere dağıtılması gereken burs parasını zimmetine geçirdiği ileri sürülen Kızılay Derneği Şube Başkanı tutuklandı.

Aynı zamanda Çekerek ilçesi Bahçelievler mahallesi muhtarı olan Kızılay Şube Başkanı Ali Ö. (55), Yeşil kart talebinde bulunan bir vatandaşla ilgili hazırlanan evrakta sahte imza kullandığı gerekçesiyle idari soruşturma açıldı.

Kaymakamlık tarafından görevlendirilen müfettişler, inceleme sırasında Kızılay Derneğindeki işlemlerde de usulsüzlük yapıldığını fark ederek, Kızılay Genel Merkezi'ni uyardı.

Kızılay Derneği Genel Merkezi müfettişlerinin de yaptığı inceleme sonucunda, 2006 yılında öğrencilere burs bedeli olarak dağıtılmak üzere şube başkanlığına gönderilen 600 YTL'nin hak sahiplerine dağıtıldığına ilişkin belgeler bulunamadı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kızılay Derneği Çekerek Şubesi Başkanı ve mahalle muhtarı Ali Ö. "Zimmet" ve "Sahte imza kullanmak, menfaat temin etmek" suçlamalarıyla çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak, ceza evine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber