Başkent'te 'Ulusal Egemenlik' mitingi yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çeşitli sivil toplum örgütlerince "Ulusal Egemenlik Buluşması" adı altında gerçekleştirilen miting Tandoğan Meydanı'nda düzenlendi.

Mitingde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilim Danışma Kurulu Üyesi Ünsal Yavuz, hukukun üstünlüğüne, ulusun egemenliğine ve Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü sahip çıkmak için meydanlara çıktıklarını söyledi.

"Toplumlarda özgürlük ve adaletten söz etmek için ulusal egemenliğin tam olarak sağlanması gerektiğini" anlatan Yavuz, "Güncel yönetimin egemenlik anlayışı yanlıştır. Ülkenin ulusal olması gereken mali, ekonomik, eğitsel, kültürel politikaları okyanuslar ötesi odaklar tarafından belirleniyor. Bunu kabul etmediğimizi göstermek için tüm ulusalcılar buradayız" diye konuştu.

"Egemenliği gerçek anlamda elinde tutan ulusalcıların teröristlerle aynı kefeye konulduğunu" öne süren Yavuz, "Bize bu lekeyi atanlar ümmetçi kafalar ve onların kullarıdır. Başarılı olma şansları da yoktur" dedi.

İstanbul Kadın Kuruluşları Başkanı Avukat Nazan Moroğlu da ulusal egemenlikten taviz vermemek adına mitingin düzenlendiğini ifade ederek, Türkiye'nin demokrasi deneyimi ve ulus egemenliğine dayalı yönetimiyle, haklarının çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelere örnek gösterilebilecek bir ülke olduğunu kaydetti.

Türk Kadınları Birliği Başkanı Sema Kendirci ise kadınların Cumhuriyet'in en yılmaz savunucusu olması gerektiğini ifade ederek, "Cumhuriyetin kuruluşunda söz sahibi olan kadınlar, Cumhuriyetin savunmasında da ön sırada yer alacaktır. Kadınlar üzerinden siyaset yapılarak ülkenin karanlığa gömülmesine izin vermeyeceğiz. Aydınlık geleceğin sorumluğunu biz taşıyoruz" dedi.

Mitingde sanatçılar Ayten Alpman ve Faruk Demir de çeşitli şarkı, türkü ve çeşitli marşları seslendirdiler.

Konuşmaların ve verilen mini konserin ardından, Bülent Büyükakın, Ulusal Platformlar Güçbirliği Eşgüdüm Kurulu adına ortak bildiriyi okudu. "Cumhuriyet karşıtı devrimin büyük bir hızla sürdüğü" belirtilen bildiride, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini İslam devletine dönüştürme gayretlerini nefretle kınıyoruz. Siyasi iktidar yüce dinimizi siyasete alet etmekten, istismar etmekten vazgeçmelidir" denildi.

Mitinge katılanlar "Cumhuriyetin Yılmaz Bekçileriyiz", "İrticaya Hayır", "Hepimiz İlhan Selçuk'uz", "Bu Cumhuriyet Sahipsiz Değil, "Atam İzindeyiz", "Ergenekon Yalanı, Amerikan Oyunu" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Zaman zaman hükümete yönelik tepkilerini dile getiren katılımcılar "Türkiye laiktir laik kalacak", "Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Atatürk gençliği görev başında" şeklinde sloganlar attı.

Mitinge bazı CHP ve DSP milletvekilleri, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, ressam Bedri Baykam, gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu da katıldı.


- Çeşitli sivil toplum örgütlerince, "Ulusal Egemenlik Buluşması" adı altında düzenlenen miting başladı.

Miting için gelenler Tandoğan Meydanı'na girişteki yollar üzerinde kurulan arama noktalarından geçerek alana alındılar.

Mitinge katılanlar, Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşırken, "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı.

Konuşmalar öncesinde meydanda bekleyenlere Çanakkale Türküsü, İzmir'in Kavakları, Leylim Ley gibi türküler dinletildi. Miting için kurulan platform ve alanın çevresine Atatürk posterleri ve Türk bayrakları asıldı.

Bu arada, meydanın etrafındaki apartmanlarda oturanlar da evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astılar.

Öte yandan miting öncesinde çeşitli sivil toplum örgütlerince Ulus'taki Birinci Meclis binası önüne çelenk konuldu.

Anadolu Ulusal Uyanış ve Dayanışma Platformu temsilcisi Selda Talay Tosun da burada yaptığı açıklamada, çelenk koyma töreniyle "Ulusal Egemenlik Buluşması"nın resmen başlatıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber