Yeni haftada hava nasıl? / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaklıklar nisan ayı ortalamalarının oldukça üzerinde seyrediyor. Yarın sıcaklık batı ve iç kesimlerde daha da artacak ancak... Bölge bölge 5 günlük hava durumu:

Türkiye'de sıcaklık nisan ayı ortalamalarının oldukça üzerinde seyrediyor. Yarın sıcaklığın batı ve iç kesimlerde daha da artarak, 30 derecelere ulaşması bekleniyor. Bugünlerde ülkenin batısında bulutlar zaman zaman yoğunluğunu artırabilir.

İstanbul, Bursa ve Ankara'da hava genellikle açık, zaman zaman gökyüzünde beyaz bulutlar da görülebilir. Yarın bu kentlerde sıcaklık daha da artarak 30 dereceye yaklaşacak. Ancak İstanbul'da yarın hava genellikle bulutlu olacak. İzmir'de sert esen lodos, taşıdığı nem ile birlikte bulutlanmanın artmasına neden oluyor. Adana önümüzdeki günlerde de güneşli olacak ve sıcaklık 30 dereceyi de geçecek. Bugün İstanbul 26, Ankara 25, İzmir 28, Bursa 29, Adana 27 dereceye çıkacak.

Marmara Bölgesi'nde sıcak ve parçalı bulutlu bir hava var. Lodos orta kuvvette esiyor. Başta Edirne, Balıkesir ve Bursa civarı olmak üzere bölgede zaman zaman bulutlar güneşi örtebilir. Yarın bulutlar yoğunluğunu biraz daha artıracak, ancak sıcaklığın özellikle Sakarya-Bursa arasında 30 dereceyi de geçmesi bekleniyor. Bugün Edirne 26, Çanakkale 21, Sakarya 29 derece.

İç Anadolu'nun batısında hava daha açık ve güneşli, doğusunda ise bulutluluk fazla olacak, Sivas civarında hafif yağış geçişleri de görülebilir. Önümüzdeki günlerde bölge genelinde 30 dereceye yakın sıcaklıklar ve açık gökyüzü ile birlikte bahar havası yaşanacak. Bugün Konya 27, Eskişehir 26, Sivas 18 derece.

Ege Bölgesi'nde özellikle kıyılarda zaman zaman sert esen lodos taşıdığı nem beraberinde bulutlanmayı artırıyor. Bu günlerde bölgede hava çok açık olmasa da, sıcaklıklar yer yer 30 dereceyi geçecek. Bugün Denizli 28, Muğla 25, Kütahya 24 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de önümüzdeki günlerde açık hava ve hafif rüzgar beraberinde yaz sıcaklıkları görülecek. Sıcaklıkların 30 dereceyi de aşması bekleniyor. Bugün Antalya 26, Diyarbakır 24 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava genellikle bulutlu. Bugün de Erzurum, Kars-Van arasında ve Elazığ-Malatya civarında kısa süreli bahar yağmurları görülebilir. Yarın bulutlar dağılmaya başlayacak ve önümüzdeki 4 gün hava açık ve ılık olacak. Erzurum 13, Malatya 22, Van 12 derece.

Karadeniz Bölgesi'nin batısında hava açık, bugün Samsun-Rize arasında hafif yağışlar sürecek, bu kesimde hava kapalı ve serin, yarın bölgenin doğusunda hava açarken; batısında bulutlanma biraz artacak. Ancak bu bölgede de hava hızla ısınıyor. Bugün Trabzon 17, Samsun 22, Bolu 25 derece.







Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber