Danıştay, Zabıt Katipliğindeki Sözlü Sınavı Kaldırmamış

Adalet Bakanlığının 2008 yılı personel alım sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, zabıt kâtipliği ve mübaşirlik sınavlarındaki sözlü sınava da değinilmiş ve "sözlü sınava Danıştay 12 inci Dairesinin 2007/2515 Esas sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir" denilmişti. Ancak, Memurlar.net'teki habere üyelerimizin gönderdiği memnuniyet içeren yorumlar üzerine Adalet Bakanlığınca bugün bir açıklama yapılmıştır. Açıklamaya göre sözlü sınav devam edecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalette İki İyi Haber 9 Nisan 2008

D U Y U R U

Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan 09.04.2008 tarihli duyuruda, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin ?Sözlü sınav? başlıklı 14 üncü maddesine ilişkin olarak Danıştay 12 inci Dairesince 2007/2515 Esas sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma kararı verildiği ve bu karar doğrultusunda ilgili Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair çalışmaların son aşamaya geldiği ifade edilmiştir. Ancak Genel Müdürlüğümüze yapılan başvurulardan zabıt kâtipliği ve mübaşirlik sınavlarında adalet komisyonlarınca yapılan sözlü sınavın tamamen kaldırıldığı şeklinde anlaşılması nedeniyle aşağıdaki açıklanmanın yapılması gerekmiştir.

Sözü edilen Danıştay kararında, ilgili Yönetmeliğin 4/f maddesinde tanımlanan sözlü sınavın mesleki bilginin değerlendirilmesi amacıyla yapılacağı belirtilmekle birlikte, mesleki bilgi kapsamında bulunan konular belirtilmeyerek sözlü sınavın kapsamının tamamen sınav komisyonlarının takdirine bırakılması nedeniyle dava konusu Yönetmeliğin ?Sözlü Sınav? başlıklı 14 üncü maddesinin eksik düzenlendiği ve hukuka aykırı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Bu karar gereğince, sözlü sınavın tamamen kaldırılması söz konusu olmayıp, Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde belirtilen sözlü sınavın uygulanış biçiminin yeniden düzenlenmesi amacıyla söz konusu Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin çalışma tamamlanmış olup, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir. Değişikliğin yayımlanmasından sonra 09.04.2008 tarihli duyuruda belirtilen işlemler yapılacaktır.

İlgililere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber