Hatay'da liseli öğrencilere terör dersi veriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 13:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü liseli öğrencilere terör dersi verdi.

İlçelerde bu güne kadar yaklaşık 60 okulda yapılan konferansların il genelinde de bu ay sonuna kadar 25 okulda daha düzenleneceği bildirildi.

Antakya Nemci Asfuroğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Terörle Şube Müdürü Ali Keskin, Komiser Nurettin Çelik, İbrahim Salla, Hayrunisa Solgun ve Polis Memuru Ali Akçabey, terör olaylarına karşı öğrencileri uyardı.

Özel Zengi, Hacı Ali Nurlu, Selim Nevzat Şahin Anadolu, Bedi Sabuncu, Özel Doğuş liseleriyle, Özel Ata Koleji öğrencilerinin katıldığı terör konulu konferansta Komiser Nurettin Çelik, terörizmi anlattı.

Terör neden gençliğe yöneliyor, kandırdıkları gençlerin hayatlarını nasıl karartıyorlar, ayrımcılık ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuruyor gibi konuları liseli gençlere anlatan Çelik, birlik ve beraberlik ne kadar mükemmel sonuçlar doğuruyor, öğrencileri kazanmanın yöntemleri ve terör elemanlarının gençleri kandırmak için kullandıkları yöntemler konularında bilgiler verdi.

Çelik, terör olaylarına karşı özellikle lise ve üniversite çağındaki gençlerin kandırılmak istendiğine vurgu yaparak, 'Türkiye'de son 40 yıl içerisinde terör örgütünün faaliyete geçmesi ve psikolojik olarak insanlara baskı uygulamasında terör örgütleri öncelikle gençleri hedef almaktadır. Bizde gençlerimize yönelik terör ve uyuşturucu konularında bilgiler vermeye başladık. Çünkü gençler bizim için çok önemli. Onlar ülkemizin geleceği. Bu açıdan onları suçlara ve özellikle de terör suçuna karşı uyarmak istedik. İl merkezinde 60 ilçelerde ise 25 lisede gençlerimizi bilgilendiriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber