FETÖ'nün ilk hedefi hala öğrenciler

YÖK Başkanı Erol Özvar'ın üniversite rektörlerine FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin 'öğrenci evi' adı altında örgütlendiği uyarısında bulunmasının ardından, FETÖ'nün öğrencileri zehirlemek için yaptığı çalışmalar yeniden gündeme geldi. Örgütün güncel yapılanma içerisinde bulunan eğitim yapılanmasındaki detaylara ulaşıldı. Üniversite öğrencilerini hedef alan FETÖ'nün, eğitim, hukuk, tıp gibi bölümlerdeki 'Elit Öğrenci'leri ihraç edilen örgüt mensuplarına zimmetlendikleri ve bu kişilerle özel olarak ilgilenildiği aktarıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Eylül 2023 08:14, Son Güncelleme : 03 Eylül 2023 08:03
FETÖ'nün ilk hedefi hala öğrenciler

YÖK Başkanı Erol Özvar, tüm üniversite rektörlerine FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerinin, barınma ihtiyacı olan öğrencileri "öğrenci evi" adı altında örgütlemeye çalıştığı uyarısında bulundu. Rektörlerden öğrencilere barınma konusunda yardımcı olmalarını, onlara rehberlik etmelerini isteyen Özvar, "Özellikle son dönemde yükseköğretim öğrencilerini bünyelerine katmayı amaçlayan FETÖ, PKK ve sair terör örgütlerinin, öğrencilerin barınma hususundaki ihtiyaçlarını kullanarak harekete geçebileceklerine ve "öğrenci evi" adı altında gençlerimizi kendi çevrelerine toplamaya çalışabileceklerine yönelik duyumlar gelmekte. Eğitim öğretime yeni başlayacak öğrencilerimize barınma konusunda yardımcı olmanızı, onlara rehberlik etmenizi, gerekli uyarı ve tavsiyelerde bulunmanızı mümkünse üniversiteniz bünyesinde kuracağınız "destek birimleri" aracılığıyla öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermenizi fevkalade önemli bir husus olarak görüyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERİ DEVLETİN KRİTİK MAKAMLARINA YERLEŞTİRMEYİ HEDELİYORLAR

FETÖ'nün güncel yapılanması kapsamında yeniden ayağa kalkmak için uyguladığı faaliyetlerde lise ve üniversite öğrencileri hedef tahtasında. Güncel yapılanma kapsamında yürütülen soruşturmalardan elde edilen bilgilerde örgütün 'temasa geçilmemiş tek bir öğrenci kalmamalı' amacıyla hareket ettiği, lise öğrencilerinin yanı sıra, üniversite öğrencilerinin de büyük önem taşıdığı, hedefin örgüt tabanını tekrardan güçlendirmek ve ilerleyen dönemlerde devletin kritik makamlarında örgüt lehine faaliyet gösteren örgüt üyeleri yetiştirmek olduğu aktarıldı.

ÖĞRENCİLERİN DİNİ HASSASİYETLERİ KULLANILIYOR

Soruşturma dosyalarında, örgüt mensuplarının birbirlerine görev dağılımı yaptıkları ve sorumlu oldukları bölgede faaliyetlerine tedbir uygulayarak devam etmeye çalıştıkları kaydedildi. Örgüte müzahir kişilerin eğitim gören çocuklarının örgüt mensupları tarafından yetiştirilmesini, ders verilmesini ve örgüt görüşlerini benimsemesini istedikleri kaydedilen soruşturma dosyalarında, eleman teminini örgüte müzahir sözde mağdurların çocuklarından karşıladıkları ifade edildi. Eğitim yapılanması kapsamında, öğrencilere gıda yardımı yapıldığı, Ramazan ayı dolayısıyla dini hassasiyeti olan öğrencilerin bu hassasiyetlerini kullanarak örgüte kazandırmaya çalıştıkları, örgütün geleceğinin inşası açısından gençlere özel önem gösterildiği, örgüte yeni eleman kazandırma konusunda sosyal medya ve web tabanlı programlar üzerinden faaliyet yürütüldüğü belirtildi.

'KURYELER' FLASH BELLEKLE TALİMAT TAŞIYOR

FETÖ'nün okulların açılmasıyla beraber ilk defa 'Eğitim ödeneği' adı altında sözde mağdur aile çocuklarına yardım yaptıkları anlatılan soruşturma dosyalarında, okul ihtiyaçları için çocuk sayısına göre 50 Euro veya 50 dolar ödenek verildiği aktarıldı. Haklarında adli işlem yapılıp tutuklanan ve halen cezaevlerinde bulunan örgüt mensuplarını 'Yusuf' olarak adlandırdıkları aktarılan soruşturma dosyalarında, güncel yapılanma içerisinde faaliyet yürüten kişilerin örgüte müzahir ve 'Yusuf' olarak adlandırılanların ailelerine maddi yardım yaptıkları ve ilerleyen dönemlerde söz konusu yardımların arttırılmasının planlandığı, 'Kurye' olarak faaliyet gösterdiği değerlendirilen örgüt mensuplarının flaş bellek aracılığı ile örgütün talimatlarını taşıdıkları ve bu kuryelerin genellikle kiralık ya da kendi üzerlerine olmayan araçlarla il dışına gidip geldikleri ve masrafların örgüt tarafından karşılandığı kaydedildi.

'ELİT ÖĞRENCİ'LERE ÖZEL İLGİ

Soruşturma dosyalarında, örgütün faaliyet ve çıkarları doğrultusunda hareket edebilecek, üniversitelerin eğitim, hukuk, tıp vb. fakültelerinde eğitim gören, güncel olarak 'Elit Öğrenci' diye tabir edilen kişilere azami derecede önem gösterdiği belirtilerek, 'Elit Öğrenci' olarak adlandırılan bu kişilerin, KHK'lar kapsamında kapatılan eğitim kurumlarında çalışan veya kamu görevinden ihraç edilen örgüt mensuplarına zimmetlendikleri ve bu kişilerle özel olarak ilgilenildiği ifade edildi. Örgüt tarafından gönderilen veya iletilen nakdi yardımların, söz konusu öğrencilere bağlı oldukları Kişiler tarafından 'Burs' adı altında iletildiği belirtildi. Öğretmenler tarafından örgütsel kaydı bulunmadığı değerlendirilen veya adli işlem yapılmayanların orta öğrenim düzeyindeki çocuklarına özel ders verildiği ve 'Eğitim Koçluğu' adı altında görüşmeler yapıldığı anlatıldı.

Dilhan Dumanoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber