Cumhurbaşkanlığından 'ofis' yalanlaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yıldız Sarayı'nda kendisine çalışma ofisi yaptırdığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Bir süredir bazı gazetelerimizde yer alan Sayın Cumhurbaşkanımızın Yıldız Sarayı'nda kendisine bir çalışma ofisi yaptırdığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni bir çalışma ofisi kullanmak gibi bir düşüncesi ve niyeti bulunmadığı vurgulanan açıklamada, Tarabya Yerleşkesi'ndeki çalışma ofislerinin ihtiyacı karşıladığı ve kullanıldığı belirtildi.

Yıldız Sarayı'nın, "İstanbul'u süsleyen en önemli kültürel ve sanatsal yapılardan birisi" olduğuna işaret edilen açıklamada, sarayın bugünkü haliyle konumuna ve anlamına denk bir işleve sahip olmaksızın farklı kurumlar elinde çok parçalı bir görüntü sergilediği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Yıldız Sarayı'na ilgisi sadece göz bebeğimiz gibi korumamız gereken tarihi eserlerimizin harap, virane ve işlevsiz durumda kalmaması, kültürel varlıklarımızın değerlerine uygun şekilde yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacına yöneliktir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Yıldız Sarayı'nı gezmesi ve ilgi göstermesinin farklı anlamlara çekilmesi ve kendisine ofis yaptırma arzusuna indirgenmesi üzüntü vericidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber