Ankara Barosu, 2 bin 358 şirket hakkında suç duyurusunda bulundu

Haber Giriş : 15 Nisan 2008 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu, sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu olan anonim şirketler ve yapı kooperatifleri arasından yasaya uymayan 2 bin 358 şirket hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yeni Avukatlık Kanunu düzenlemesi gereğince, Türk Ticaret Kanunu'nun 272. maddesinde öngörülen esas sermaye miktarının beş katı veya daha fazla esas sermayesi bulunan anonim şirketler ile üye sayısı yüz veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin sözleşmeli bir avukat bulundurmak zorunda olduğu hatırlatıldı. Bu zorunluluğa aykırı davranan kuruluşlara Cumhuriyet savcısı tarafından sözleşmeli avukat tayin etmedikleri her ay için, sanayi sektöründe çalışan 16 yaşından büyük işçiler için suç tarihinde yürürlükte bulunan, asgari ücretin iki aylık brüt tutarı kadar idari para cezası verildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ankara Barosu'nun önceki aylarda tüm şirketleri araştırarak kanun maddesinin uygulanıp uygulanmadığını tespit etmek için bir çalışma başlattığı belirtildi. Bu çalışma sonucunda yazı gönderilerek, sözleşmeli avukat bulunup bulunmadığının bildirilmesi istenen 4 bin 544 şirkettin 2 bin 358'inden yanıt alınamadığı bildirildi. Bu şirketler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilerek, ?Baronun suç duyurusunda bulunduğu Başsavcılık şirket bilgilerini almak için İlçe Emniyet Müdürlüklerine bir yazı gönderdi? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber