Bedava su verdiği için hakkında dava açılan Özgüven , yılın belediye başkanı seçildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bedava su verdiği için hakkında dava açılan Dikili Belediye Başkanı Özgüven, yılın belediye başkanı seçildi

Bedava su, 1 YTL'ye tıbbi tahlil, 6 YTL'ye röntgen, 25 kuruşa ekmek hizmeti verdiği gerekçesiyle hakkında Danıştay tarafından dava açılan Dikili Belediye Başkanı Osman Nuri Özgüven, yılın belediye başkanı seçildi. Özgüven, ödülünü, ilçede düzenlenen görkemli törenle aldı.

Şehir ve Başkan Dergisi, Ege Bölgesi Kent Ödülleri yarışmasının ikincisini düzenledi. Yılın belediye başkanları, 613 gazetecinin oyuyla belirlendi. Oylama sonunda Ege'de görev yapan 597 belediye başkanından sadece 19 tanesi ödül alabildi.

Ödül alan başkanlar arasında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de yar aldı. Dergi, Özgüven'i, 'Sosyal ve Kültürel Hizmetler Dalı'nda yılın belediye başkanı seçti.

Ege Bölgesi genelini ilgilendiren yarışmada dereceye giren başkanlar, ödüllerini Dikili Mysia Otel'de düzenlenen törenle aldı. Görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, ödülünü Birgün Gazetesi Ege Temsilcisi Engin Yavuz'dan aldı. Ödülünü alırken oldukça mutlu olduğu gözlenen Özgüven, davadan sonra çok sayıda belediye başkanı ile birarada olmanın mutluluğunu yaşadı.

Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, ilçeye 6 ay önce atandığını hatırlatarak, belediye başkanının başarılı işlere imza attığını söyledi. Hakkında dava açılmasının çok önemli bir sorun olmadığını belirten Başkan Özgüven ise "Biz doğru yaptığımıza inanıyoruz. Halktan 10 tona kadar su parası almıyoruz. Bu her şeyden evvel sosyal belediyecilik anlayışının bir gereğidir. Sadece yol yapmak, su getirmek, kanalizasyonla uğraşmak, sokakları temizlemekle belediyecilik olmuyor. İnsanlarımızın işsizliği, sağlığı, eğitimiyle ilgilenmek zorundayız" dedi.

Dikili'de yaşayan bazı vatandaşlar da sağlık, ekmek, su ve ulaşım konusunda halkına destek olan Başkan Özgüven'e müteşekkir olduklarını ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber