Ağzınıza ekşi veya acı tatlar geliyorsa reflüye yakalanmış olabilirsiniz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 20:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Tekin, ağıza gelen ekşi veya acı tatların reflü hastalığının belirtisi olabileceğini bildirdi.

Mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasının gastroözofageal reflü olarak adlandırıldığını ifade eden Doç. Dr. Tekin, tedavi edilmemesi halinde kansere dönüşebileceğini söyledi. Göğüs kafesinin arkasında yanma hissiyle ağıza acı ve ekşi tatlar gelmesinin hastalık belirtisi olabileceğini vurgulayan Tekin, "Gastroözofageal reflü, toplumda çok yaygın olmasına rağmen diğer sindirim sistemi hastalıklarıyla karıştırılmaktadır. Bu sebeple teşhiste gecikmeler yaşanmaktadır. Ağzında acı ve ekşi tatlar hissedenlerle göğüs bölgesinde yanma olanların reflü merkezlerine başvurmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Denizli'de reflü hastalarına laparoskopik fundoplikasyon adlı ameliyatın uygulanmaya başladığını da kaydeden Koray Tekin, bir yılı aşkın süredir reflü şikayetleri sebebiyle devamlı ilaç tedavisi altında olan Ebru Özdemir (29) ve Şükriye Koralay'ın (46) da sağlığına kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber