Tutanak, polise başvuruyu azalttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maddi hasarlı kazalarda sürücülerin mutabakat sağlaması halinde kaza tespit tutanağı düzenleyerek olay yerinden ayrılmalarına ilişkin uygulama, polise yapılan başvuruyu azalttı.

Araçları ile maddi hasarlı trafik kazasına karışan tarafların, kazanın oluş şekli üzerinde mutabakata varıp kaza tespit tutanağı doldurduktan sonra polisi beklemeden olay yerinden ayrılmalarına imkan sağlayan uygulama, 1 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe girdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, uygulama başlamadan önce kentte polisin sorumluluğu altında bulunan bölgede, Ocak ayında 21 bin 691, Şubat ayında 20 bin 459, Mart ayında ise 18 bin 446 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Mart ayının 9 günlük döneminde maddi hasarlı kazalar için polise yapılan 5 bin 355 başvuru, uygulamanın yürürlüğe girdiği Nisan ayının ilk 9 günlük döneminde 1185'e düştü.

Bu düşüşün, sürücülerin uygulamayı benimsediğini gösterdiğini ifade eden polis yetkilileri, haber verildiği durumlarda maddi hasarlı kazalarda tutanak tutulması konusunda vatandaşlara yardımcı olduklarını ve tutanağın dolduruluş şekli konusunda bilgi verdiklerini anlattılar.

Zaman zaman tutanak formlarını da sürücülere dağıttıklarını kaydeden yetkililer, uygulamanın zamanla sürücüler tarafından daha çok benimseneceğini düşündüklerini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber