Kamu Sen, memurun 9 bin gün prim ile emekli olmasına karşı çıktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Sen genel sekretei İsmail Koncuk yaptığı açıklamada "Sosyal güvenlik gibi 70 milyon vatandaşımızın tamamını doğrudan ilgilendiren bir konuya gösterdiğiniz hassasiyet, zaten durumun önemini ve ciddiyetini de ortaya koymaktadır. Türkiye Kamu-Sen'in tüm uyarılarına, vatandaşlarımızın tepkilerine rağmen AKP, sosyal güvenlik mevzuatını değiştirme inadını sürdürmektedir. Mecliste görüşülen tasarı, vatandaşlarımızın sağlık ve sosyal güvenlik haklarını budamak amacı taşımaktadır. Bu düşünce, milletimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini görmezden gelen bir anlayışın ürünüdür." dedi.

Emek platformu çatısı altında gerçekleştirilen eylemlerin ses getirdiğini belirten Koncuk "Emekli olabilmek için gerekli prim gün sayısı işçiler ve esnaflar için 9000 günden 7200 güne düşürülmüş, aylık bağlama oranları artırılarak çalışanlarımızın zararları bir nebze olsun giderilmeye çalışılmıştır. Bu değişiklikler işçi, memur tüm çalışanlarımızın bir araya gelerek oluşturduğu güç birliği sayesinde gerçekleşmiştir. Ancak atılan bu adım, yapılan bu düzenlemeler asla yeterli değildir." dedi.

"Yapılması planlanan değişikliklerle, tüm sigortalıların aynı hak ve yükümlülüklerle sosyal güvenlikten faydalanması imkanı kalmamıştır" diyen Koncuk "Tasarıya göre memurlar 9000 gün, diğer sigortalılar ise 7200 gün prim ödeyerek emekli olabileceklerdir. Emekli ikramiyelerindeki memurlar aleyhine olan adaletsizlik devam edecektir. Hatta çıkarılmaya çalışılan bu kanun, memurları bile eski ve yeni olarak ayıracaktır. Eski ve yeni memurların maaşları, emeklilik hakları ve emekli aylıkları farklı olacaktır. Bu ikili uygulama en az 40 yıl boyunca sürecektir. Dolayısı ile memurlar arasında bile farklılık yaratacak bu tasarının bütün sigortalılar arasında norm ve standart birliğini nasıl sağlayacağı merak konusudur." dedi.

Koncuk, memurların sağlık ve emeklilik hakları ayrı bir kanunla düzenlenmediği, tüm sigortalıların emeklilik ve sağlık hakları en yüksek ortak paydada buluşturulmadığı sürece sosyal güvenlikte yapılmak istenen değişikliklere destek vermeyeceklerini belirti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber