Akdeniz Üniversitesindeki olaya yayın yasağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde 6 Nisan Pazar günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak, kamunun bilgilendirilmesine ilişkin haber özelliği taşıyan haberler dışında, soruşturmayla ilgili, belge niteliğinde olan, olaya ve kişilere yönelik sesli ve görüntülü yayınların önlenmesini kararlaştırdı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesine yazılı başvurarak, soruşturmayla ilgili daha önce "Gizlilik kararı" alındığına işaret etti.

Yazıda, soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi, kamuoyundaki bilgi kirliliğinin önlenmesi, olaya katılan kişilerin tespit edilerek, yakalanması ve suça katılan kişilerin tespit edilmesi amacıyla, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürecek nitelikte yayınlar yapılması, belge içeriklerinin açıklanmasının önlenmesi amacıyla soruşturmayla ilgili belge niteliğinde olan olaya ve kişilere yönelik sesli ve görüntülü yayınların medyada kullanılmasının önlenmesi talep edildi.

Mahkeme, talebi haklı bularak, "Kamunun bilgilendirilmesine ilişkin haber özelliği taşıyan haberler dışında, soruşturmayla ilgili belge niteliğinde olan olaya ve kişilere yönelik sesli ve görüntülü yayınların medyada kullanılmasının ve yayınlanmasının önlenmesine" karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber