17 Nisan 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA, 17 NİSAN 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

1- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Almanya temaslarını sürdürüyor.

- Toptan, Düsseldorf kentinde Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Aile, Kadın ve Uyum Bakanı Armin Laschet ile görüşecek.

- Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfını da ziyaret edecek olan Toptan, beraberindeki heyetle daha sonra yurda dönecek.

2- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da, hububat ve bakliyattaki son durum ile gündemdeki diğer konuları değerlendireceği basın toplantısı düzenleyecek.

3- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Kiev'de düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısına katılacak.

4- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İktisadi Kalkınma Vakfının Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği "Window to Turkey" toplantısında küresel kriz ve Türkiye ekonomisine etkilerini anlatacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Brüksel'de AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'le görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyecek. Tüzmen, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonunun onuruna vereceği akşam yemeğine de katılacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Garanti Bankası ve Ekonomist dergisinin işbirliğiyle İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması" ödül törenine katılacak.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen "II. Ulusal Bor Çalıştayı"na katılacak.

8- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kırşehir'de Valilik, Adliye ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Bakan Şahin, Kırşehir Açık Cezaevi İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Uygulamalı Sosyal Tesisi ile Kaman ilçesinde Adliye Sarayı'nı hizmete açacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 7. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanları Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

10- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, TRT Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek.

- Bayındırlık ve İskan Komisyonu, Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarıyı ele alacak.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Tuzla tersanelerinde meydana gelen iş kazalarını inceleyen alt komisyonun raporunu değerlendirecek, Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan olayları görüşecek.

- CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol ortak basın toplantısı düzenleyecek.

11- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın, akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

12- Yabancılara mülk satışı...

- Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçesine göre hazırlanan yasa taslağında, satış sınırı için toplam il yüzölçümü değil ilçeler esas alınıyor.

- Düzenlemeyle ilçeler bazında, uygulama imar planı ve mevzi imar planı sınırları içinde taşınmaz edinilebilecek "üst limit" belirlenecek.

13- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal anılıyor.

- Turgut Özal, ölümünün 15. yılında İstanbul'daki anıt mezarda törenle anılacak.

- ANAVATAN Genel Merkezi'nde de anma programı düzenlenecek.

14- Siyasi partilerden...

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesini ziyaret edecek, Isparta'da parti binası açılışına katılacak ve temaslarda bulunacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

15- Milli Prodüktivite Merkezinin 43. kuruluş yıl dönümü ve Verimlilik Haftası'nın açılışı nedeniyle Ankara'da tören düzenlenecek.

16- TÜBİTAK ile AB Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Güvenlik Araştırmaları Konferansı" Ankara'da başlayacak.

17- Ekonomik İşbirliği Teşkilatının "Özel Sektörün Geliştirilmesi ve Özelleştirme Yüksek Düzeyli Uzmanlar II. Toplantısı" Antalya'da başlayacak.

18- Sanayi ve Ticaret Bakanlığının "11. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni" ve "12. Tüketici Konseyi Toplantısı" Ankara'da yapılacak.

19- "7. Türkiye, Hazar&Orta Asya, Rusya ve Karadeniz Ülkeleri Telekomünikasyon&Bilgi Teknolojileri Caspian Telecoms Konferansı", Türk Telekomünikasyon Kurumu ve Türk Telekom'un ev sahipliğinde İstanbul'da yapılıyor.

20- "Örgün Eğitim Kurumlarında Türkçenin Öğretimi Araştırmaları" konulu toplantı Türk Dil Kurumu Salonu'nda yapılacak.

21- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti'nin düzenlediği "Siyaset Akademisi" etkinliği dolayısıyla geleceği Adana'da basın toplantısı yapacak.

22- Toplantı...Sempozyum...Açılış...Ziyaret...Konser...

- Türkiye Ziraatçılar Derneği, Ankara'da "Gübrede Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı panel düzenleyecek.

- Türk Patent Enstitüsü ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatının işbirliği ile "Markaların Uluslararası Tescili Hakkında Madrid Sistemi" konulu çalıştay, Ankara'da düzenlenecek.

- İzmir'de Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu yapılacak.

- Atatürk Kültür Merkezi ve Dimitrie Candemir Romen Kültür Enstitüsünün işbirliğiyle düzenlenen "Atatürk ve İorga Dönemindeki Türk-Romen Kültür İlişkileri Çalıştayı" Başkent Öğretmenevi'nde yapılacak.

- Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde konser verecek.

- İzmir'in Tire ilçesinde Koreli şirket KT&G'nin kurduğu sigara fabrikasının açılış töreni yapılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Beydağ'da incelemelerde bulunacak.

23- Avrupa 87. Erkekler ve 21. Bayanlar Büyükler Halter Şampiyonası, İtalya'nın Lignano kentinde sürüyor.

- Türk haltercilerden bayanlar 75 kiloda Sibel Altındaş, erkekler 69 kiloda ise Ekrem Celil podyuma çıkacak.

24- Cumhurbaşkanlığı 44. Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nda 178 kilometrelik Marmaris-Fethiye Ölüdeniz etabı koşulacak.

25- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off çeyrek final 2. maçında Galatasaray ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Burhan Felek Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

26- TFF 2. Lig 3 ve 4. klasman gruplarında 10. hafta maçları yapılacak.

27- Bahçelievler Belediyesi tarafından Altınyıldız İlköğretim Okulu'nda yaptırılan Hakan Şükür Spor Salonu açılacak.

28- Gençlerbirliği Oftaş Spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci:

-"Anadolu kulüpleri bizi örnek almalı."

- "Bu işin gerçek mimarı İlhan Cavcav'dır."

- "Süleyman Seba ve İlhan Cavcav futbol emekçileridir."

- "Giray ve İlhan'ı ancak çok iyi bir para teklif edilirse satarız."

AA


ANKA, 17 NİSAN 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-301'DE GÖZLER MECLİS ADALET KOMİSYONU'NDA

-Tali komisyon olan AB Uyum Komisyonu'ndaki görüşmeleri dün yapılan TCK'nın 301 ve 305. maddelerine ilişkin değişiklik teklifi, yarın da Adalet Komisyonu'nda ele alınacak.

-Yarınki görüşmelerin de dünkü AB Uyum Komisyonu görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalara sahne olması bekleniyor. Üyeleri dışında CHP ve MHP'den çok sayıda milletvekilinin katılacağı kaydedilen Adalet Komisyonu toplantısı, Meclis'in en büyük komisyon salonu olan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirilecek.

-Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin oluşturduğu İnsan Hakları Ortak Platformu TCK'nın 301. maddesine ilişkin görüşlerini, İnsan Hakları Derneği'nin Genel erkezi'nde yapacakları basın toplantısıyla açıklıyor. (Saat:11.00)

-SSGSS GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine kaldığı yerden devam ediliyor. (Saat:13.00)

-DOKUNULMAZLIK DOSYALARI

-Adalet Anayasa Komisyonu 2 nolu hazırlık komisyonu, 25 dokunulmazlık dosyası ile ilgili, hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin sözlü ve yazılı ifadelerine başvurmak üzere toplanıyor. (Saat:11.00)

-TUZLA'DAKİ İŞ CİNAYETLERİ MECLİS'İN GÜNDEMİNDE

-Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Tuzla tersanelerinde meydana gelen iş kazalarıyla ilgili alt komisyonun yerinde inceleme raporu ile Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan olayları görüşüyor. (Saat:10.30)

-TRT KANUNU KOMİSYONDA

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, TRT Kanununda değişiklik öngören tasarı hakkındaki alt komisyon raporu ele alınıyor. (Saat:11.00)

-BAYINDIRLIK VE İSKAN KOMİSYONU

-Bayındırlık ve İskan Komisyonu, Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarıyı ele alacak. (Saat: 11.00)

-CHP'DEN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol, Meclis'te ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.30)

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanıyor. (Saat:17.00)

-HUBUBAT VE BAKLİYATTA SON DURUM

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da hububat ve bakliyattaki son durum ile gündemdeki diğer konuları değerlendireceği basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

-?2. ULUSAL BOR ÇALIŞTAYI?

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen ?2. Ulusal Bor Çalıştayı?na katılıyor. (Saat: 09.30)

-TURGUT ÖZAL ANILIYOR

-8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 15. yıldönümünde anılıyor.

-İstanbul'daki mezarı başında anılacak olan Özal için Anavatan Partisi'nde de program düzenleniyor. (Saat:10.00/14.00)

-KOBİ DESTEK PROGRAMI

-Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından uygulanacak olan ?1000+1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı? İstanbul'da açıklanıyor. (Saat:10.00)

-TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

-Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ?11. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni? ve ?12. Tüketici Konseyi Toplantısı? Ankara'da yapılıyor. (Saat:10.00/13.30)

-OTOKOÇ'UN 2008'İN İLK ÜÇ AYINDAKİ PERFORMANSI DEĞERLENDİRİLECEK

-Otokoç Genel Müdürü Cenk Çimen, 80. yılını kutlayan Otokoç'un vizyonu, gelecek dönem hedefleri ve 2008 yılı ilk üç aylık dönem sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 10.30)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KENDİNDEN HABERSİZ

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2003 yılından bu yana 1079'u taşra teşkilatından olmak üzere 1141 kişinin eski görevine dönmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na dava açtığını belirtti. Bakan Çelik,davayı kazanan 497 kişinin görevine geri döndüğünü bildirdi. Çelik, davalar için taşra teşkilatınca ne kadar ödeme yapıldığının bilinmediğini açıkladı.

-ARBEL GIDA YKB BAŞKANI ARSLAN: ?PİRİNÇ SORUNU ABARTILIYOR?

-Dünya bakliyat piyasasında önemli en büyük pazar payına sahip olan Arbel Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'de pirinç fiyatlarının artmasına rağmen spekülasyon olmadığını ve pirinç sorunun abartıldığını söyledi. Arslan, tüketimin düşük olması nedeniyle dünyada yaşanan krizden Türkiye'nin etkilenmeyeceğini dile getirdi.

-Asıl sorunun baklagillerde yaşandığı uyarısında bulunan Arslan, Güneydoğu Bölgesi'nde ve Antalya'da yaşanan kuraklık nedeniyle ürünlerin kuruduğunu, dolayısıyla nohutta ve mercimekte büyük sıkıntılar yaşanacağını kaydetti.

-ELEKTRİK FATURASININ KREDİ KARTI İLE ÖDENMESİ GÜNDEMDE

-TEDAŞ'ın 13 milyar YTL'ye varan yıllık enerji satışında tahsilat oranı yüzde 66 düzeyinde kalınca, elektrik faturalarının kredi kartı ile ödenmesi gündeme geldi. Elektrik borcunun taksitlendirmesinin de dahil olması tartışılan kredi kartı ile ödeme için bankalar yüzde 2-2,5 düzeyinde komisyon ile paraların 30 ila 40 gün bankada kalmasını talep ettiler.

-?HÜRREM SULTAN? BULGARİSTAN SAHNESİNDE

-Bulgaristan'ın Kırcaali kentindeki Kadriye Latifova Müzikal ve Dram Tiyatrosu, Türkiye'den Antalya Devlet Tiyatrosu ile Ukrayna'dan Ruskiy Dramaticeskiy Tiyatrosu'nun birlikte sahneleyecekleri ?Hürrem Sultan-Roxelanne? adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber