Yargıtay: Apartmanda köpek beslemek izne bağlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de bir apartman yöneticisinin, dairelerinde köpek besleyen aileye açtığı davada, İzmir 11. Sulh Hukuk Mahkemesinin "Apartmanda köpek beslenebilir" şeklindeki kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi kararında, "Kat maliklerince müsaade edilmedikçe apartmanda köpek beslenemez" görüşünü bildirdi.

İzmir'in Hatay semtinde bulunan Deniz Apartmanı yöneticisi Celal Duran, dairesinde "Nancy" ismini verdikleri Rottweiler cinsi köpek besleyen Hüseyin Kayalar'ı apartman yönetimi kararıyla, mahkemeye verdi.

İzmir 11. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davada, Hüseyin Kayalar, oğlunun içine kapanık bir çocuk olduğunu, doktor tavsiyesi üzerine çocuğunun daha sosyal bir kişilik kazanması için evde köpek beslediklerini ifade etti.

Celal Duran ise apartman yönetim planı ve köpek beslenmesinden rahatsızlık duyduklarını belirten komşuların ifadelerinin yanı sıra altında Hüseyin Kayalar'ın da imzası bulunan apartman kat malikleri kurulunun "Apartman içinde ve dairelerinde kedi ve köpek, aşılı da olsa kesinlikle beslenmesi ve barındırılması yasaktır" şeklindeki kararını mahkeme heyetine sundu.

Mahkeme, evde bilirkişi incelemesi de yaptı.

Yargılama sonunda 11. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Feyzan Akbaş, davanın reddine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber