DSP'den Atatürk ilkokulunun isminin değiştirilmesine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2008 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş, İstanbul'un Üsküdar İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesine, Milli Eğitim Bakanı ?Adı değiştirilmeyecek" dediği halde, ?H.Alil Türkkan İlköğretim Okuluö yazılı başka bir tabelanın daha asıldığına dikkat çekti ve bu durumun düzeltilmesini istedi. Ağırbaş, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün okulda bulunan adının kaldırılması hazırlığı niteliğinde görünen bu sinsi girişimi kınıyor, bu takiyeci tutumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum" dedi.

DSP'li Ağırbaş, Üsküdar'da bulunan Atatürk İlköğretim Okulu önünde bir basın toplantısı düzenledi. Okulun adının değiştirilmesi için örtülü hazırlık yapıldığını ifade eden Ağırbaş, resmi yazışmalarda yapılmadığı belirtilen isim değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Okul binasının tanıtımı için asılan tabelada okulun adı için ?H.Alil Türkan İlköğretim Okuluö yazıldığını gören ve ilgili makamlardan bilgi alamayan vatandaşların kendisine başvurduğunu kaydeden Ağırbaş, şunları söyledi:

?Vatandaşlarımızın başvurusu üzerine ben de Meclis Başkanlığı'na verdiğim 10 Aralık 2007 tarihli 5356 sayılı soru önergesi ile Atatürk İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilip H.Alil Türkan İlköğretim Okulu biçimine mi dönüştürüleceğini sordum. İlgili bakanlık, yani Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 16 Ocak 2008 tarih 11/230 sayılı cevabında ?Böyle bir değişikliğin yapılmayacağını' tarafıma bildirmiştir"

?İKİ TABELA ÇELİŞKİSİ"

Ağırbaş, basın mensuplarına okulun bahçe kapısı üstünde bulunan metal resmi tabelayı gösterirken, ?Burada ?Atatürk İlköğretim Okulu' yazıyor" dedi. Ardından bahçe duvarına takılı olan başka bir tabelaya dikkat çeken Ağırbaş, ?Burada da ?H.Alil Türkkan İlköğretim Okulu' yazıyor" diyerek ortada çelişkili bir durum olduğunu söyledi.

?YA BAKAN YANILTILIYOR YA DA TEŞKİLATINA HAKİM DEĞİL"

Ağırbaş, Milli Eğitim Bakanı'nın ?Okulun ismi değişmeyecek" dediğini anımsatırken, ?Bakan ?okulun ismi değişmeyecek' diyor ama bakanlığın İstanbul ve Üsküdar'daki yetkili görevlileri, konulacak yeni ismin tabelasını okul bahçe duvarına asıyor. Ya Sayın Milli Eğitim Bakanı yanlış bilgi ile yanıltılıyor, ya da Bakan teşkilatına hakim değil, söz ve kararını dinletemiyor" diye konuştu.

Bu çelişkili durumun açıklanmasını isteyen Ağırbaş, ?Ulusal kurtuluş savaşımızın başkomutanı, Milli Eğitim camiamızın başöğretmeni, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün okulda bulunan adının kaldırılması hazırlığı niteliğinde görünen bu sinsi girişimi kınıyor, bu takiyeci tutumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber