SSK emekli aylıklarına yeni düzen

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu SSK emekli maaşlarına TÜFE oranında yapılan aylık artışların yeterli olmadığını belirterek, yılbaşından sonra artışların yeni bir parametreye göre yapılacağını söyledi. Emeklilerin TÜFE alacakları için dava açmalarına gerek olmadığını söyleyen Başesgioğlu, yargı kararı doğrultusunda belirlenen miktarı tüm emeklilere verileceğini açıkladı.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel kurul toplantısı dün yapıldı. Başesgioğlu'nun da katıldığı toplantıda, TİED Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler arasındaki eşitsizliklerin giderilmesi için İntibak Yasasının mutlaka çıkarılması gerektiğini söyledi. Ergün "Lüks istemiyoruz, ancak cenazemiz olsa memlekete gidemiyoruz" diyerek, emeklilerin içinde bulundukları zor durumu anlattı. Ergün, ayrıca 2000 yılından beri sürüncemede kalan TÜFE alacaklarının da ödenmesini istedi. Kurulda divan başkanı seçilen Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise sosyal güvenlik reform paketini eleştirdi ve reformun geri çekilmesini istedi. Başesgioğlu ise konuşmalar üzerine, emeklilerin TÜFE alacakları konusunda da bir açıklama yaparak, davalardan çıkacak yargı kararına göre bir düzenleme yapılacağını bildirdi. Başesgioğlu, 3 Kasım'da görülecek davanın yol haritası niteliğinde olduğuna işaret ederek, diğer emeklilere "boşuna dava açmayın" mesajı verdi.

CHP'DEN ELEŞTİRİ

TİED Genel Kurulu'na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de sosyal güvenliğe ilişkin sorunların çözülmemesi halinde gelecek kuşakların şimdikilerden daha kötü durumda kalacaklarını söyledi. Selvi, TÜFE artışlarına ilişkin de konuşarak "Türkiye'de istatistiki rakamlara güvenlik insanları yarı yolda bırakır" dedi. Selvi, sosyal güvenlik kurumlarının soyulduğuna işaret ederek, hükümetin ekonomik programı IMF odaklı sürdürmesini eleştirdi.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber