Meclisin bu haftaki ve bugünkü gündemi...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'DE BU HAFTA

TBMM Genel Kurulu'nda, 22 Nisan Salı günü denetim konuları görüşülecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ise 24 Nisan Perşembe günü, Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşecek.

TBMM Genel Kurulunda, 22 Nisan Salı günü denetim konuları görüşülecek ve bazı bakanlar milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayacak.

Meclisin 88. açılış yıldönümü kutlamaları ise 23 Nisan Çarşamba günü yapılacak. Kutlamalar, TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'te kutlamaları kabul edecek. TBMM Genel Kurulu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 14.00'de özel gündemle toplanacak. Meclis Başkanı Toptan'ın açış konuşmasının ardından, TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak. AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı birer konuşma yapacak.

PLAN ve BÜTÇE KOMİSYONU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ise 24 Nisan Perşembe günü, Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşecek. Tasarıya göre, üretim lisansı alıp faaliyet göstermeyen kişilerin lisansı iptal edilecek. Özel sektör şirketlerinin piyasada sahip olduğu pay, Türkiye'deki toplam kurulu elektrik enerjisi gücünün yüzde 20'sini geçemeyecek. Türkiye elektrik ticaret ve taahhüt anonim şirketi, mevcut sözleşmeler kapsamında imzalanan enerji alış ve satış anlaşmalarını TEAŞ ve TEDAŞ'tan devralacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, kurulu gücü azami 200 kilovatlık üretim tesisi ile mikro kojenerasyon tesisi kuran gerçek ve tüzel kişiler, lisans alma ve şirket kurma yükümlülüğünden muaf tutulacak. Otoprodüktör gruplarına, mevcut lisanslarındaki hakları korunarak 2008 yılı sonuna kadar üretim lisansı verilecek. DSİ bünyesindeki üretim tesisi EÜAŞ'a devredilecek. BOTAŞ, uluslararası projelerde yatırım yapabilecek, benzer hizmetler sunan girişimcilerle ortaklık kurabilecek. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, enerji yatırımlarıyla ilgili imar planları konusunda yetkili olacak.


'MİLLİ EGEMENLİK HAFTASI' BAŞLIYOR...

'23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı', Anıtkabir, Birinci Meclis ve TBMM'de yapılacak törenlerle kutlanacak. TBMM, Açılışının 88. yıldönümü ve "Milli Egemenlik Haftası" dolayısıyla, çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

'23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı', Anıtkabir, Birinci Meclis ve TBMM'de yapılacak törenlerle kutlanacak. TBMM, Açılışının 88. yıldönümü ve "Milli Egemenlik Haftası" dolayısıyla, çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Meclisin açılışının 88. yıldönümü dolayısıyla, 23 Nisan Çarşamba günü, saat 09.00'da, TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunulacak.

Anıtkabir'de ise saat 09.10'da düzenlenecek törende Atatürk'ün mozolesine çelenk konulacak; saygı duruşunda bulunulacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Kutlamalar çerçevesinde Birinci Millet Meclisi'nde de tören yapılacak. 23 Nisan 1920'de, Mecliste en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşmanın seslendirilmesinin ardından, İstiklal Marşı okunacak.

TBMM Başkanı Toptan, 88. Yıl Anma Günü konuşması yapacak, Birinci Meclis Özel Defteri'ni imzalayacak.

Meclis Başkanı Toptan, saat 11.30'da TBMM Mermerli Salon'da, kutlamaları kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla saat 14.00'te özel gündemle toplanacak. Birleşimin açılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Toptan ile Mecliste grubu ve üyesi bulunan siyasi partilerin genel başkanları konuşacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığında, aralarında TBMM Başkanı'nın makamına oturacak öğrencinin de bulunduğu 30 kişilik heyet, saat 17:00'de, TBMM Başkanı Köksal Toptan, tarafından kabul edilecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, aynı gün saat 19.30'da TBMM Tören Salonunda resepsiyon verecek. 21:00-21:30 saatleri arasında, TBMM Ön Bahçesinde, havai fişek ve lazer gösterisi düzenlenecek.

MİLLİ EGEMENLİK HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

EGEMENLİK MEŞALESİ YAKILACAK

21 Nisan 2008 Pazartesi günü saat 10.00'da, TBMM Kabatepe Parkı'nda bulunan 'Milli Egemenlik Meşalesi'nin yakılışı ve TBMM Başkanı Toptan'ın yapacağı konuşma ile Milli Egemenlik Haftası başlayacak.

FOTOĞRAF SERGİSİ

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan, "Bahar Yazın, Çocuk Geleceğin Habercisidir" adlı fotoğraf sergisi 21 Nisan 2008 Pazartesi günü saat 10.30'da TBMM Başkanı Toptan'ın katılımıyla Tören Salonu'nda açılacak. Sergi 25 Nisan 2008 Cuma gününe kadar açık kalacak.

ADI KÖKSAL TOPTAN OLAN OKULLARIN ZİYARETİ

TBMM Başkanı Toptan 21 Nisan Pazartesi günü saat 11.00'de Ankara, Zonguldak ve Bartın'dan gelen, adı Köksal Toptan olan okulları temsil eden öğrencilerle bir araya gelecek.

DÜNYA ÇOCUKLARININ KABULÜ

TBMM Başkanı Toptan, aynı gün (21 Nisan 2008) saat 15.30'da, TRT Kurumu tarafından düzenlenen "Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" kapsamında ülkemizde bulunan 45 ülkenin temsilci çocuklarını TBMM Tören Salonu'nda kabul edecek.

ULUSAL YAVRU TEMA ŞENLİĞİ

81 ilden gelen TEMA gönüllüsü 180 çocuk, 22 Nisan 2008 Salı günü saat 11.00'de, TBMM Başkanlar Parkı'nda Meclis Başkanı Toptan'ın katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenleyecek.

MUSTAFA NECATİ KÜLTÜR EVİ

TBMM Başkanı Toptan, 22 Nisan 2008 Salı günü saat 12.00'de ise, Ankara Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan ve TBMM Tarafından restore edilen Mustafa Necati Kültür Evi'nin açılışına katılacak.

I.ULUSAL ÇOCUK BALOSU

Bu yıl ilki düzenlenecek olan 'Ulusal Çocuk Balosu' 22 Nisan 2008 Salı günü saat 17.00'de TBMM Tören Salonu'nda yaklaşık 1000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. TBMM Başkanı Toptan'ın açış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösterimler ve sunumlar yapılacak.

I. SATRANÇ TURNUVASI

Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Derneği ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenecek I. Satranç Turnuvası'nın 16 kategorideki birincileri 24 Nisan 20008 Perşembe günü saat 15.00'te, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Tören Salonunda kabul edilecek.

TÜRKİYE ÖĞRENCİ MECLİSİ ÖZEL BİRLEŞİMİ

"5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi" 25 Nisan 2008 Cuma günü saat 10.00'da, Genel Kurul Salonu'nda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TBMM Başkanı'nın açış konuşmasıyla başlayacak.


TBMM'DE BUGÜN

TBMM'de Milli Egemenlik Haftası, bugün saat 10.00'da TBMM Kabatepe Parkı'nda bulunan ''Milli Egemenlik Meşalesi'nin yakılması'' ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın açış konuşmasıyla başlayacak.

TBMM Başkanı Toptan, saat 10.30'da TBMM ile Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Bahar Yazın, Çocuk Geleceğin Habercisidir'' konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacak, saat 11.15'te ise Tokat'ın Turhal ilçesinden gelecek öğrencileri makamında kabul edecek.

Eski bakanlardan Ayvaz Gökdemir için saat 11.00'de TBMM'de tören düzenlenecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, saat 15.30'da TRT tarafından düzenlenen, ''Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'' kapsamında Türkiye'de bulunan dünya çocuklarıyla TBMM Tören Salonu'nda bir araya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber