Biden konuşmasını yarıda kesti: Beyaz Saray Durum Odası'na gitmek zorundayım

ABD Başkanı Joe Biden, canlı yayında açıklamalarda bulunduğu sırada ilginç bir olay yaşandı. Biden, "Beyaz Saray Durum Odası'na gitmek zorundayım" dedi ve konuşmasını yarıda kesti. İddialara göre, ABD'nin Suriye'de ve Irak'taki üslerine İran destekli milisler tarafından saldırı gerçekleşti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Ekim 2023 07:59, Son Güncelleme : 24 Ekim 2023 09:41

'Suriye ve Irak'ta ABD'ye saldırı' iddiası

Sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialara göre, Biden'ın konuşmasını yarıda kesmesine sebep olan gelişme Irak ve Suriye'deki ABD üslerine yapılan saldırılar.

Yerel kaynakların aktardığına göre; Irak sınırı yakınlarındaki Malikiyye ilçesindeki ABD güçlerinin Robarya Üssü'ne, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda maddi hasar meydana gelirken, can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.

Suriye'nin güneyinde ABD ordusunun bulunduğu Tenf bölgesindeki üsse de sabah saatlerinde aidiyeti bilinmeyen 3 SİHA ile saldırı girişimi gerçekleşmişti.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor. Hedef alınan bölgeler, terör örgütü PKK/YPG işgalinde bulunuyor.

Beyaz Saray resmi bir açıklama yapmadı

Beyaz Saray henüz Biden'ın konuşmasını neden yarıda kestiğine dair bir açıklama yapmadı.

Beyaz Saray Durum Odası nedir?

ABD'nin dünyadaki kritik gelişmeleri ve gizli operasyonları izlediği Beyaz Saray'daki konferans salonu olarak biliniyor.

ABD Başkanı, söz konusu odada, ulusal güvenlik yetkilileriyle bir araya gelerek gizli operasyonları ve hassas hükümet meseleleri görüşüyor, yabancı liderlerle konuşuyor ve önemli ulusal güvenlik krizlerini yönetiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber