Müdür ile öğretmenler gerildi... Veliler eylem yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 15:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

HATAY'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Karaağaç Beldesi'ndeki Akdeniz İlköğretim Okulu Müdürü ile 3 kadın öğretmen arasında var olduğu iddia edilen ?küçük düşürme' gerginliği, eyleme dönüştü.

İddiaya göre, 16 Nisan'da Okulu Müdürü Adnan Topal, öğrencileriyle sohbet eden öğretmen Ayşe Özbek'in, konuşması sırasında kendisini küçük düşüren ifadeler kullandığını iddia ederek odasına çağırdı. Burada, öğretmene sert tepki gösterip, masadaki vazoyu da tutarak havaya kaldırdı. Bu sırada odada olduğu ileri sürülen diğer öğretmenler Gülbahar Kabasakaloğlu ile Songül Akıncı Sepetçi de öğretmen arkadaşlarına destek çıkınca müdürle aralarında gerginlik yaşandı. Müdür ile 3 kadın öğretmen arasında ?küçük düşürme' gerekçesiyle başlayan gerginlik, bugün öğrenci velilerinin eylemine dönüştü. Yaklaşık 100 veli okul bahçesinde toplanarak öğretmenlerine sahip çıkıp, Müdür Topal'a tepki gösterdi. ?Müdür istifa' sloganı atan veliler, Topal'ın yönetim şeklinden şikayetçi olduklarını belirterek, ?Bizler öğretmenlerimizden memnunuz. Çocuklarımıza ve öğretmenlere karşı sert tutumundan dolayı okul müdüründen şikayetçiyiz. İskenderun'un en güzel okulu bakımsız hale geldi. Müdür Topal'ın vaktinin büyük çoğunluğu kahvehanede geçiyor? dedi.

EĞİTİM SEN: ÖĞRETMENLERİN YANINDAYIZ

Velilere, İskenderun Eğitim-Sen Şubesi de destek verdi. Şube Başkanı Hüsamettin Gezici şöyle konuştu:

?Eğitim-Sen olarak şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzdan ve davalarını sonuna kadar destekleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Okul yönetiminde sorumluluk almış arkadaşlar da, okulları babalarının çiftliği, öğretmenleri de çiftliğin köleleri sanmasın. Bu vahim olaydan dolayı arkadaşlarımız, can ve mal güvenliğinden kuşku duymaktadırlar. Psikolojilerinin bozulduğunu, okula gitmekten korktuklarını beyan etmektedirler.?

Açıklamanın ardından veliler ve Eğitim-Sen üyeleri okuldan ayrıldı.

Okul Müdürü Adnan Topal iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altay ise bu konuda kendilerine gelen herhangi bir şikayetin olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber